Лятото свързваме с различни приятни представи - за море, слънце,

...
Лятото свързваме с различни приятни представи - за море, слънце,
Коментари Харесай

Гарнитури, които се комбинират с морски дарове

Лятото свързваме с разнообразни приятни показа - за море, слънце, отмора, въодушевление и вкусна храна. Без морските блага тази визия ще бъде бледа и безинтересна. Ако поканим раците, омарите, октоподите и други жители на екзотичните морски пространства на трапезата си през лятото, те ще трансфорат в паметен празник всеки обед или вечеря.

Приготвянето на морските блага изисква майсторство и нюх към кулинарията, само че гарнитурите към тях могат да заличат не до такава степен положителното осъществяване или да създадат от познатото ястие ново вкусово чудо.

В листата на храните, известни като морски блага, влизат: мидите, раците, омарите, стридите, скаридите, калмарите и други забавни жители на моретата.

Предварително всички те се сваряват, а след това влизат в разнообразни предписания. Отдавна е открито, че елементарно попиват всевъзможни аромати. Затова са подобаващи за храна в композиция със сосове или гарнитури, които да им придадат лайкове усет и мирис.

Морските блага обичат подправки с изострен мирис и усет от рода на черния пипер, копъра, мащерката, кориандъра, шафрана, счукания карамфил и босилека. А какви гарнитури са подобаващи към по този начин ароматизираната съществена храна? Ако се чудите и лутате в избора, ви предлагаме няколко разновидността за гарнитури към морски блага.

Гарнитури, подобаващи за морските блага

Всички морски блага се схващат добре с гарнитура от яйца и майонеза, както и всевъзможни студени сосове, със сос Тартар, със сосове и гарнитури на майонезена основа, както и със зеленчуци. Ще се спрем на някои оферти за гарнитури за морски блага.

• Калмари - подобаваща гарнитура за тях за задушените зеленчуци, главно морковите, броколите и спанакът. Добра композиция се получава и със салата от зрял фасул. Незаменимите пържени картофки, които са подобаваща гарнитура за всевъзможни типове меса, стават и за морските блага. Могат да се разнообразяват и с картофена салата или пюре от картофи.

 Гарнитури, които се комбинират с морски блага

• Скариди - те разрешават и по-интересни и екзотични гарнитури. Например салата от краставици и ананас. Плодове като манго, нар и авокадо също се комбинират по забавен метод със скаридите. Тези, които залагат на по-стандартния прочут усет, ще останат удовлетворени от гарнитурата от задушен карфиол, грах или царевица. Варива като ориз, елдата, кускусът са също добра гарнитура за скаридите. Можете да ги опитате и с песто.

 Гарнитури, които се комбинират с морски блага

• Раци - раците най-често се употребяват в салати или се сервират като ордьовър. За тях майонезеният сос с лимонен сок с обичани подправки за мирис е най-подходяща гарнитура.

 Гарнитури, които се комбинират с морски блага

• Октопод - този другоземен представител на моретата може да бъде смесен и с червени сосове на основата на домати, алено вино и по-силни подправки като дафинов лист, мента, чесън и други.

 Гарнитури, които се комбинират с морски блага

• Мидите са най-вкусни в композиция с ориз било сготвени или на салата. Сосовете са на основата на мляко и яйца.

 Гарнитури, които се комбинират с морски блага

Всички морски блага си подхождат с изстудено бяло вино за напитка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР