Лятото, когато живакът в термометъра се катери неуморно, опасността от

...
Лятото, когато живакът в термометъра се катери неуморно, опасността от
Коментари Харесай

Как да се справим с ниското кръвно през лятото?

Лятото, когато живакът в термометъра се катери неуморно, заплахата от намаляване на кръвното налягане нараства

Както високото, по този начин и ниското кръвно налягане провокират здравословни проблеми, неприятно самочувствие и неприятни признаци. По-опасно е високото кръвно налягане, което може да докара до сърдечно-съдови болести, инфаркт или инсулт, само че и ниското не е за занемаряване, защото предизвиква световъртеж, причерняване пред очите, заплаха от пристъп и вероятно акцидент, в случай че загубата на схващане се случи в несъответствуващ миг или на неуместно място, гадене, уязвимост, заспалост, отмалялост, затруднена централизация, написа

Лятото, когато живакът в термометъра се катери неуморно, заплахата от намаляване на кръвното налягане нараства. Ниското кръвно през лятото е измежду главните причинители на неразположения – уязвимост, световъртеж, замаяност, пристъп. Как да се оправим с ниското кръвно през лятото е въпрос, задаван постоянно от хипотониците, които се пробват да подобрят самочувствието и положението си, когато индикаторите на апарата за кръвно налягане паднат под 60 на 90.

Ниското кръвно през лятото – по какъв начин да се оправим? 8 работещи решения

1. Ако страдате от хипотония и кръвното ви налягане по принцип е ниско, то имайте поради, че казусът ви ще се задълбочи в жегата през лятото. Ниското кръвно налягане през лятото изисква консумация на повече течности – най-много вода и леден чай. Кафето и колата също ще ви оказват помощ, само че не по този начин добре, както очаквате. За да помогне колата е нужно да пиете огромни количества от нея, а кафето ще го увеличи, само че за малко – то е диуретик и скоро действието му ще е по-скоро противоположното, когато посетите тоалетната няколко пъти. По-добре изпийте чаша солен айран, който бързо ще помогне да повишите кръвното си налягане и да се почувствате по-добре. Не чакайте да падне кръвното ви фрапантно, с цел да предприемете ограничения, пийте течности през целия ден.

2. Осигурете си чист въздух посредством постоянно проветряване. Ниското кръвно през лятото може да бъде следено и благодарение на студ – климатикът е добре пристигнал за страдащите от хипотония.

3. Ниското кръвно през лятото може да спадне още повече, в случай че медикаментите, които приемате, водят до намаление на кръвното налягане. Изчетете листовките на медикаментите ви за хроничните болести и при потребност говорете с лекуващия доктор за подмяна, в случай че измежду тях има медикамент, смъкващ още повече ниското ви кръвно налягане.

4. Хапвайте шоколад. Сладкото прелъщение оказва помощ да се справите с ниското кръвно през лятото. Но не прекалявайте, с цел да не пострада талията ви въпреки всичко.

5. Хипотониците постоянно могат да почувстват зашеметяване, причерняване, когато се изправят внезапно от легнало или седнало положение. Препоръчва се да стават постепенно и деликатно, без да бързат, с цел да избегнат неприятното положение.

6. Не забравяйте, че ниското кръвно налягане може да сочи и сериозен здравословен проблем, който изисква незабавна здравна помощ. Белодробна емболия, колапс на белия дроб, тежки алергични реакции и други също могат да причинят хипотония. Не приемайте, че е безобидно и че е просто от жегата, в случай че имате и други признаци.

7. Променете метода си на хранене и менюто си през лятото, с цел да поддържате кръвното налягане обикновено. Хапвайте свежи и сочни плодове и зеленчуци като краставици, пъпеш, любеница. Пъпешът е богат на калий, който оказва помощ за поддържането на обикновено кръвно налягане. Фибрите и водата, които съдържа в обилие, също оказват помощ за задачата.

8. Не пропускайте витамините, в случай че страдате от ниското кръвно през лятото. В12 и витамин С са безусловно нужни. В12 оказва помощ при анемия, която в допълнение утежнява обстановката с ниското кръвно налягане.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР