Лятото е сезонът, в който най – остро усещаме дискомфорт

...
Лятото е сезонът, в който най – остро усещаме дискомфорт
Коментари Харесай

Лекарства при умора и тежест в краката


Лятото е сезонът, в който най – остро усещаме дискомфорт при дълготрайно стоене и седене, което се дължи на венозен застой.

Лекарствата, които повлияват това положение са известни като венотоници. Те понижават пермеабилитета (пропускливостта) и чупливостта на кръвоносните съдове. Включват биофлавоноиди, витамин P-подобни субстанции, които имат растителен генезис. Освен венотоничен резултат те имат още противовъзпалителен, детоксичен резултат, понижават риска от кървене.

Свързани публикации.. Разширени вени – по какъв начин да се лекуваме и предпазим от появяването им 0 Отоци по краката - може да са от разширени вени 0 Разширени вени – аргументи за развиване 0

Диосмин – един от най – желаните артикули при венозен застой. Той съставлява микронизирана биофлавоноидна секта, има растителен генезис. Подтискайки образуването на възпалителни посредници той реализира венотоничен, капиляротоничен резултат и понижава отоците. Засилва кръвообръщението и реологичните свойства (течливостта) на кръвта. Доказан резултат има при хронична венозна непълнота на долните крака, варикозни язви и хемороиди. Предписва се орално по скица.

При венозен застой целесъобразната доза е 2 таблетки на ден, 1 таблетка на обяд и 1 таблетка вечер по време на храна в продължение на най-малко две седмици. Лечението довежда до оптимално добър резултат, в случай че се съчетава с добре уравновесен метод на живот. Да се заобикаля директното излагане на слънце, продължителното стоене и седене, наднормено тегло. Разходките и носенето на компресиращи чорапи усъвършенства циркулацията.

Много медикаменти се вършат въз основата на рафиниран дестилат от семената на грозде . Те съдържат проантоцианидини. Подобно на диосмина те също укрепват съдовата стена,намаляват чупливостта на капилярите и усъвършенстват кръвообръщението. По този метод облекчават признаците на болежка и тежет в краката.

Препоръчва се повторен банкет – заран и вечер в продължение на 20 дни в месеца, следвано от по не 10 дни отмора.

Троксерутинът също спада към групата на венотониците. Може да се откри под формата на капсули за перорално приложение или под формата на гел за мазане.

Приемът на капсулите при венозна непълнота е 1 капсула 2-3 пъти на ден. Симптомите нормално отзвучават за по-малко от две седмици. Препоръчително е тази доза да се съблюдава до момента в който признаците изчезнат изцяло. Подържащата доза е по 1 капсула 2 пъти на ден.

Геловете, съдържащи троксерутин се ползват сполучливо при отоци и кръвонасядания. Те облекчават също болката и тежестта в краката. Прилагат се 2-3 пъти на ден с масажни придвижвания изпод нагоре.2564
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР