Лятото е перфектното време да излезем навън и да се

...
Лятото е перфектното време да излезем навън и да се
Коментари Харесай

8 съвета за безопасни тренировки в горещините


Лятото е съвършеното време да излезем на открито и да се забавляваме. Повечето хора го обичат тъкмо поради това, че предлага доста разнородни действия, които можем да практикуваме навън. Такива са да вземем за пример плуването, бягането, карането на велосипед .

Но летните горещини могат да бъдат и рискови, в случай че не сме задоволително деликатни. Особено за тези, които упражняват.

Една от най-трудните задания е да запазим тялото си хидратирано и поддържането на електролитите и солта в тялото. Този внимателен баланс е от решаващо значение за вярното действие на организма ни.

Ако не пием задоволително вода, рискуваме да се дехидратираме и да се появят признаци на замаяност и гадене. А ако не ги разпознаем, дехидратацията може да докара до бъбречна непълнота и в доста редки случаи да бъде даже с съдбовен край.

Другата прекаленост също може да бъде доста рискова. Пиенето на прекомерно доста течности без да възвръщаме електролитите си, може да докара до хипонатриемия. Симптомите на това положение включват комплициране, гадене, мускулни крампи, припадъци или даже летален излаз в рискови случаи.

Затова би трябвало да бъдем доста внимателни с тренировките си в горещините. Тези препоръки са потребни за предпазването от рискови последствия:

Времето от деня е доста значимо
Освен в случай че не тренировките за съответно съревнование, би трябвало да се заобикаля времето от 10 до 15 ч., защото тогава температурите са най-високи. Рано заран е най-подходящият миг за осъществяване на извършения.
Подходящото облекло
Дрехите в светли цветове и от памучен материал са по-подходящи за тренировки. Повечето спортни екипи, които се продават в магазините, също са направени от подобаваща материя, която да не позволява толкоз топлината и прекомерното потене
Използването на слънцезащитен крем
Особено тези с по-висок фактор, ни защищават от изгаряния на кожата. Дори и в облачните дни

е хубаво да не пропущаме използването му.
Хидратиране на тялото
Както е написано в горните редове, хидратацията е от съществена значимост. Препоръчително е пиенето на вода на всеки 15 минути при подготовка, даже и да не усещаме жадност.

Свързани публикации.. Тренировките могат да забавят стареенето 0 Тренировките за устойчивост повреждат сърцето 2 Тренировките на топло подтискат апетита 0 Поддържане на електролитите

и солта в тялото

Подходящ вид по време за подготовка е приема на таблетки от натрий, които поддържат салдото

в тялото ни. Натрият е извънредно значим за тялото електролит и йон.
Сенчестите места
Ако е допустимо, тренирайте тук-там, които са

допустимо минимум изложени на слънце.
Следенето на прогнозата за времето авансово
Хубаво е да проверим прогнозата за времето, преди да стартираме тренировката си. Ако ще бъде доста горещо, може да я създадем на закрито. Замърсеният въздух в откритите пространства могат да увредят белите дробове, което е още една причина не постоянно тренировките да се организират навън.
Вслушане в сигналите на тялото
Това е в действителност най-важният съвет, който може да се даде. Трябва да спрем с тренировката неотложно, в случай че почувстваме уязвимост, зашеметяване или гадене.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР