Лятото е най-обичаният сезон. Какво по-прекрасно от това да се

...
Лятото е най-обичаният сезон. Какво по-прекрасно от това да се
Коментари Харесай

Задължително правете това, ако искате да се предпазите от топлинен удар

Лятото е най-обичаният сезон. Какво по-прекрасно от това да се излежаваме дни наред под слънчевите лъчи, до момента в който нежният морски бриз разрошва косите ни?! Ледени коктейли се разхождат от ръка на ръка, а слънчевите очила и шапките с голяма външна страна са наложителна част от аксесоарите, допълващи лятната ни визия.

Не постоянно обаче лятото е единствено позитиви. То носи със себе си и негативи, за които е извънредно належащо да помислите, тъй че да знаете по какъв начин да се предпазите от топлинен удар.

Днес ще ви разкажем точно за това по какъв начин да се предпазите от топлинен удар и какво би трябвало да извършите, в случай че усетите необикновени прояви.

Как да реагираме, в случай че сме били изложени дълго време на рисково високи температури?

Ако усетите демонстрация на главоболие, повръщане, унесеност, изнемощялост или гадене, не прибягвайте към самолечение. Много е значимо да потърсите неотложна здравна помощ. С топлинния удар смешка не трябва и вие би трябвало да знаете това.

За да не се стига до сходно положение, значимо е да отбраните очите и главата си от директните лъчи на слънцето. Слънчевите очила не са единствено аксесоар, само че и защищават ретината на очите. Когато ги купувате, наложително инвестирайте в първокласен модел, за който сте сигурни, че ви предлага нужните отбрани.
 Какво да вършим при прегряване - препоръките на доктор Какво да вършим при прегряване - препоръките на доктор
Нервната система е една от най-ранимите елементи на нашето тяло при престой на висока температура. Това се обуславя от една страна от дире...

Важно е да носите шапка на главата си, която да бъде от проветрива материя. Това важи с цялостна мощ най-много за хората, на които им се постанова да прекарват дълго време, изложени на слънце.

Ако усетите, че сте се затоплили прекалено много, не е желателно непосредствено да прибягвате към изстудяване на главата. Започнете последователно да охлаждате тялото, само че никога не потапяйте главата си в ледено студена вода.

Топлинното прегряване може да бъде доста рисково за живота, по тази причина би трябвало да действате отговорно и рационално.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР