Лястовицата има положително влияние и осанка в народната ни психология.

...
Лястовицата има положително влияние и осанка в народната ни психология.
Коментари Харесай

Голямо нещастие ще ти се случи, ако развалиш гнездо на лястовица

Лястовицата има позитивно въздействие и външност в националната ни логика на психиката. Легендата за появяването на лястовицата е, че тя в действителност е била млада невяста, която дълго е мълчала пред свекъра и свекървата си. Те я помислили за няма и довели нова младоженка. Тя се помолила на Бог да я трансформира в птичка. Излетяла през прозореца и станала черна, само че свекърът я е хванал за престилката и оттова идва накъсана опашка.

Истинско благополучие е да видите лястовица, а още повече тя да свие гнездо в дома ви. То е знак на благополучие и триумф. Лястовичето гнездо в дома не трябва да се скапва.
Забелязаха бяла лястовица в Бургас
Тази седмица в бургаския квартал " Горно Езерво " е била видяна бяла лястовица. Тя е била снимана от Ивайло Рунев. " Вероятно птичкат...

Ако разрушите лястовиче гнездо или пък нараните лястовичка и яйцата ѝ, ще ви споходи злощастие и единствено неприятни неща. Вярва се, че лястовичето гнездо има и лечебни сили. Често то се употребило за повреждане на вълшебства. Там,където има гнездо, то ще отблъсква отрицателната сила.

Смята се, че лястовицата познава доста добре билките. Ако някое от дребните ѝ е болно, то тя отива и взима точната билка. Това умеене на лястовицата даже въодушевява и Ангел Каралийчев да напише „ Майчина сълза “. Именно зароди това се счита, че тя е знак на здравето и лекуването. Ако разрушите гнездото или нараните някое от дребните на птицата, нищо чудно да се разболеете.

Вярва се, че да видите бяла лястовица, e на шанс и знак на вярата. Тя дава има вяра за нещо по-добро и за бъдеще. Неслучайно в „ По жицата “ хората търсят точно нея, с цел да оздравее болното момиче.

Колкото и хубаво да е имате лястовиче гнездо вкъщи, то има и няколко минуса. Първият е, че те са чисти птици, само че не цапат единствено своя том. Това няма да им попречи да изцапат вашия и постоянно би трябвало да се справяте с изпражненията им. Можете да сложите поставка от ламарина или нещо друго, където да се събират. След това просто я изчистете.
Бяла лястовица се появи в боляровското село Крайново
Бяла лястовица се появи в боляровското село Крайново. Първи я е забелязал служител на реда, охраняващ границата. Ангелина Василева- кметският н...

Вторият проблем е, че с тези красиви птици постоянно живеят паразити като кърлежите. Ако имате малко дете, то би трябвало да бъдете нащрек.

Все отново, когато видите лястовичка или гнездо, можете да оставите трохички или нещо друго, с което се хранят лястовичките.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР