Лукойл Нефтохим Бургас“ ще работи още една година с руски

...
Лукойл Нефтохим Бургас“ ще работи още една година с руски
Коментари Харесай

Окончателно! Решиха съдбата на Лукойл и руския петрол за година напред. Ще се изненадате

„ Лукойл Нефтохим Бургас “ ще работи още една година с съветски нефт. Дерогацията се анулира напълно на 30 септември 2024 година. От 1 октомври 2024 година „ Лукойл Нефтохим Бургас “ би трябвало напълно да преработва нефт с неруски генезис. За този интервал поетапно рафинерията би трябвало да сменя произхода на нефта. Това стана ясно при приемането на второ четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна, предава Блиц.
Вносители са Бойко Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски, Делян Добрев, Десислава Атанасова, Мустафа Карадайъ и Ивайло Мирчев.
В сряда предлагането беше признато в икономическата комисия в Народното събрание.
В този интервал рафинерията ще понижава поетапно количествата на вид „ Урал “.
Законът вкарва фигурата на необикновен търговски шеф в „ Лукойл “. Той ще се назначава от Министерския съвет и ще се управлява от Комисията по икономическа политика и нововъведения, както и от Народното събрание. Особеният шеф се вписва по партидата на лицето в комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.
Особеният търговски шеф се назначава за период от 6 месеца, като този период може да бъде продължен еднократно за същия период. Кандидатите за необикновен търговски шеф показват шестмесечен обстоен проект за деяние пред отрасловата Комисия по икономическа политика и нововъведения, която го утвърждава. Планът за деяние става неизменима част от контракта за ръководство на определения необикновен търговски шеф.
В изключителни случаи, в които няма настоящо Народно заседание за интервал по-дълъг от седем дни, особеният търговски шеф се назначава с решение на Министерския съвет. В тези случаи алинея 5 и 6 се ползват надлежно като особеният шеф се регистрира пред Министерския съвет.
Със законопроекта се плануват и нови отговорности за Агенция „ Митници “. Агенцията ще реализира надзор върху енергийните вноски. Задължено лице, което не подаде декларация, не я подаде в период, не уточни или уточни погрешни данни или условия, водещи до установяване на дължимите енергийни вноски в по-малък размер, се санкционира с имуществена глоба в размер от 20 000 лева до 50 000 лева
При наново нарушаване по алинея 1 имуществената глоба е в размер от 40 000 до 100 000 лева
Актовете за определяне на нарушаванията свързани с енергийните вноски се сформират от митническите органи, а наказателните постановления се издават от шефа на Агенция „ Митници “ или от оправомощено от него длъжностно лице. Установяването на нарушаванията, издаването, обжалването и осъществяването на наказателните постановления се правят по реда на Закона за административните нарушавания и санкции.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР