Лудогорец загуби от Динамо Загреб с 1:2 у дома в

...
Лудогорец загуби от Динамо Загреб с 1:2 у дома в
Коментари Харесай

Лудогорец издъхна в първите минути и отстъпи на Динамо Загреб

Лудогорец загуби от Динамо Загреб с 1:2 вкъщи в първи дуел от третия прелиминарен кръг на Шампионската лига. Българският първенец направи всичко по силите си, с цел да избегне провалянето, само че неприятното начало на мача в последна сметка коства на Анте Шимунджа и компания позитивен резултат преди реванша в Загреб след седмица, заяви БГНЕС.

Срещата стартира кошмарно за „ зелените “, които до 9-та минута към този момент губеха с два гола разлика. Дино Перич изненада стража Серджио Падт в шестата минута, а три по-късно вратарят на Лудогорец си означи автогол. В 22-та минута „ милионерите “ върнаха едно попадение посредством Бърнард Текпетей, който стреля мощно с левия крайник в близкия ъгъл и матира Доминик Ливакович.

След почивката домакините диктуваха събитията на терена, до момента в който гостите разчитаха на контраатаки при дребното си прекосявания в половината на българския отбор. Шут на Рик Джонатан за малко не докара до тъждество, само че Ливакович се оправи по превъзходен метод, овладявайки топката на голлинията си. Пиерос Сотириу на два пъти имаше отлични благоприятни условия да възвърне паритета, като първо стреля след подаване на Текпетей, само че Ливакович мазета, а по-късно удар с глава на нападателя срещна напречния дирек на вратата на хърватите.

Възпитаниците на Анте Чачич имаха две положителни обстановки да стигнат до трето попадение, като и двете бяха пропилени от резервата Лука Менало, като при второто състояние той бе на стрелкова позиция самичък против влезлия на полувремето Симон Слуга. В края изстрел на друга промяна на Лудогорец – Тиаго, мина около вратата на Ливакович.

Така играчите на Шимунджа отстъпиха в първия мач и ще би трябвало да наваксват гол пасив в реванша на „ Максимир “ идния вторник, 9 август, от 21:00 часа българско време. При елиминиране на хърватския гранд, родният представител ще играе с спечелилия от двойката Бодьо/Глимт – Жалгирис за място в груповата фаза на Шампионската лига. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР