Лудогорец спечели изключително лесен мач срещу Ботев (Враца), побеждавайки го

...
Лудогорец спечели изключително лесен мач срещу Ботев (Враца), побеждавайки го
Коментари Харесай

Лудогорец без проблеми срещу Ботев

Лудогорец завоюва извънредно елементарен мач против Ботев (Враца), побеждавайки го с 4:0 в среща от 10-ия кръг. С този триумф първенците събират 22 точки и се връщат на върха в класирането, изпреварвайки ЦСКА-София по голова разлика.

За врачани дебют като треньор направи Владислав Вутов, който пристигна като асистент единствено три дни преди да бъде си тръгне предходния старши Росен Кирилов и в следствие го наследи на поста. Той направи доста промени в стартовия състав спрямо предходните мачове, само че опитът му беше безпределно несполучлив, защото врачани не оказаха безусловно никаква опозиция и приключиха мача с един-единствен слаб удар в очертанията на врататаа на съперника.

Кирил Десподов вкара два гола за Лудогорец, а едно попадение прибави Матиас Тисера – всичко това преди почивката. Буквално в последните секунди Каули Оливейра оформи крайния резултат след пас на Матиас Тисера, възползвайки се от разредената отбрана на домакините. Така разградчани отиват в Испасия за втория си мач в шампионата Лига Европа в чудесно въодушевление.

Още в 3-ата минута Ботев (Враца) остана с 10 души, откакто опитният Мартин Кавдански настъпи Спас Делев по глезена при спор за топката в 22-ата секунда на дуела. Съдията Георги Давидов на първо време наказа бранителя с жълт картон, само че по-късно му подвигна червен, откакто прегледа фаула на монитора край тъч-линията, част от системата за видеопомощ на реферите (ВАР).

В 9-ата минута Матиас Тисера направи доста сериозен пропуск от дребното наказателно поле, само че в 17-ата резултатът беше открит. Рик Джонатан дриблира в наказателното поле на домакините и откри Десподов, който след шут с едно допиране вкара в долния десен ъгъл на Костов за 0:1.

След като в 23-ата минута Тисера пропусна за повторно, три минути по-късно се поправи и вкара втори гол във вратата на Ботев (Враца), приключил пробив и подаване на Кирил Десподов.

След това пропуските продължиха, като по един направиха Спас Делев и Кирил Десподов. Но малко преди края на първото полувреме Жан-Пиер да Силва фаулира Десподов, който самичък трансформира в гол отсъдената дузпа.

През второто полувреме картината на терена по никакъв метод не се промени, а лудогорци понижиха темпото. Треньорът им Анте Шимунджа направи няколко смени, включително даде късмет и на новия бранител Аксел Фон Витри.

В 77-ата минута състезател на Ботев (Враца) въпреки всичко прати топката в мрежата, само че беше ясно, че въпросният Клери Сербер е най-малко два метра в засада. В 84-ата минута вратарят Падт трябваше да се намесва за първи път в действителност съществено, защото при осъществяване на фаул, Мирослав Маринов минимално отклони топката и треакторията стана изненадваща.

Източник: БНР 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР