Лудогорец публикува декларация в официалния си сайт, в която заявявя,

...
Лудогорец публикува декларация в официалния си сайт, в която заявявя,
Коментари Харесай

Лудогорец: Футболен мениджър води мръсна атака срещу нас, знаем много добре защо

Лудогорец разгласява декларация в формалния си уебсайт, в която заявявя, че футболният управител Николай Жейнов води офанзива против "орлите ".

Ето какво написа формалната страница на българския първенец:

"Обръщение от Ръководството на ПФК Лудогорец

По мотив вчерашното изказване на футболния управител Николай Жейнов, в което той по извънредно недодялан метод нападна наши сегашни и някогашни футболисти, сме длъжни да заявим следното:

Бернард Текпетей е получил по законов ред българско поданство по този начин, както и доста други футболисти, баскетболисти, щангисти и други състезатели, защитаващи цветовете на най-различни спортни клубове в страната ни. Вторачването в Лудогорец не демонстрира обективност, а тъкмо противоположното - целенасочена мръсна офанзива от футболния управител, която е следващата от него. Ние знаем добре за какво.

За така наречен „ тайфа “, в която Жейнов вкарва Марселиньо, Вандерсон, Игор Пластун, Сисиньо, Кайсара, Сантана, Кафу и доста други наши момчета, думите са непотребни. Какъв морал може да имаш като управител, с цел да си позволиш да хулиш едни от най-хубавите футболисти, играли в миналото в българското състезание.

Да не приказваме, че Марселиньо остави своя отпечатък и за българския народен тим, вкарвайки победното попадение против Португалия. Покрай Марселиньо израсна Доминик Янков и занапред Лудогорец, и българският народен тим ще имат състезател от европейска класа.

Ние сме горди, че „ бандата “, изброена от Жейнов, е защитавала цветовете на Лудогорец и не одобряваме оценки за наши футболисти да дават хора като него, който живеят пищно на гърба на българския футбол. Не ни е известно Жейнов да е давал пари за развиването на детско-юношески футбол, да е вложил в треньори или спортна инфраструктура, с цел да се изживява като честен стожер на обичания ни спорт.

Неговата работа е да си прибира комисионни от Клубовете и футболистите, в това число и от Лудогорец. Когато Жейнов стартира да дава от личния си джоб пари за футбол, тогава ще вземем оценките му за Лудогорец насериозно. Но за обидите към наши играчи няма по какъв начин да си замълчим.

И в умозаключение ще кажем: Да, академията на Лудогорец в действителност е сполучлива и ще става все по-успешна. Нашата цел е да сътворяваме професионални футболисти и го вършим с бързи темпове. В момента десетки наши момчета са в националните гарнитури на България. 12 ученици на академията ни играят първокласен футбол в Локомотив-София, Арда, ЦСКА 1948, Спартак -Варна, Славия.

Няколко десетки играят във Втора лига. Интересът към гениите ни е голям. И всеки има шансът да тръгне по стъпките на Доминик Янков и „ бандата “, които през последните 11 години пази сполучливо достойнството на българския клубен футбол в Европа. "

24.06.2022 година
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР