Лудогорец посреща Малмьо в мач-реванш от плейфите на Шампионска лига

...
Лудогорец посреща Малмьо в мач-реванш от плейфите на Шампионска лига
Коментари Харесай

Лудогорец гони знаменит обрат срещу Малмьо за влизане в Шампионска лига

Лудогорец посреща Малмьо в мач-реванш от плейфите на Шампионска лига довечера в 22:00 часа на " Хювефарма Арена ". Българският първенец загуби първия мач в Швеция с 0:2 и в този момент ще има доста сложна задача.

За да стигне до този съдбоносен миг " орлите " първо отстраниха Шахтьор (Солигорск) след 1:0 и 1:0, по-късно се оправиха във втория кръг със словенския Мура (0:0 и 3:1), а в третия кръг взеха скалпа и на гръцкия гранд Олимпиакос (1:1, 2:2 и победа с дузпи). Очакваше се отборът да продължи с положителните си изяви и против Малмьо, само че истината е, че гостуването в Швеция бе най-слабият мач на " зелените " в шампионата досега.
 Треньорът на Малмьо: Това няма да е мач, който е на правилото всичко или нищо
Треньорът на Малмьо: Това няма да е мач, който е на правилото всичко или нищо

На една крачка от небето, споделя Йон Дал Томасон

Сега те са притиснати до стената. Възпитаниците на Валдас Дамбраускас имат доста сложна задача, а с цел да я решат, ще би трябвало да покажат радикално друго лице от това в първия дуел.

Добрата вест за българския първенец е, че довечера ще може да разчита още веднъж на крилото Кирил Десподов. Той не взе присъединяване в първия мач поради насъбрани картони и неналичието му се усети. В Разград разпореждат огромни очаквания, че точно той ще бъде индивидът, който ще поведе тима към успеха.

Интересен факт е, че Малмьо единствено един път в историята си е отпадал в евротурнирите откакто е спечелил първия мач на собствен терен с 2:0. Това се случва през сезон 1984/85 в шампионата за КНК, когато шведите губят реванша от Динамо (Дрезден) с 1:4. В останалите четири случая, в които водят с 2:0 след първия мач, скандинавците постоянно съумяват да продължат напред.

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас надали ще направи фрапантни промени в единайсеторката си. Очаква се той да започва с Кахлина под рамката и в отбрана Икоко, Пастун, Вердон и Недялков. Баджи и Гонсалвеш ще са двойката опорни халфове, а Каули ще работи като плеймейкър. Десподов и Текпетей ще стартират на крилата, а в офанзива още веднъж ще работи Сотириу.
 Валдас Дамбраускас: Промените в състава няма да ги споделям, тъй като аз самият не ги знам
Валдас Дамбраускас: Промените в състава няма да ги споделям, тъй като аз самият не ги знам

Знаем, че би трябвало да изкачим стръмна планина, споделя експертът

Гостите пък имат много проблеми с контузени играчи, като цели четирима са в лазарета. Така Йон Дал Томасон евентуално ще пусне на терена Далин на вратата и триото в защита Нилсен, Ахмедходжич и Брорсон. Рикс и Левицки ще са халф-бекове, а Ракип и Бергет ще работят като опорни полузащитници. Кристиансенс ще има функционалностите на плеймейкър, а Чолак и Бирманчевич ще си партнират в офанзива.

Вероятни сформира:

Лудогорец: Кахлина, Икоко, Пластун, Вердон, Недялков, Баджи, Гонсалвеш, Каули, Десподов, Текпетей, Сотириу

Малмьо: Далин, Нилсен, Ахмедходжич, Брорсон, Бергет, Ракип, Левицки, Рикс, Кристиансенс, Бирманчевич, Чолак
 Малмьо дойде в България без двама основни играчи
Малмьо дойде в България без двама основни играчи

Никлас Мойсандер и Серхио Пеня отпадат за реванша с Лудогорец
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР