Лудогорец няма да плаща нищо на Каляри за наема на

...
Лудогорец няма да плаща нищо на Каляри за наема на
Коментари Харесай

"Лудогорец": Не сме плащали нищо за Десподов

" Лудогорец " няма да заплаща нищо на " Каляри " за наема на Кирил Десподов. Това разгласи спортният шеф на клуба Георги Караманджуков през днешния ден. В понеделник вечер (5 октомври), към час преди затварянето на трансферния прозорец разградският клуб съумя да притегли футболист №1 на България за 2018 година като преотстъпен за един сезон. Веднага се появиха разнообразни догатки - че " Лудогорец " ще заплати 500 000 евро на " Каляри " за наема, както и, че играчът ще получава при разградчани заплата в размер сред 40 и 50 000 евро. Десподов бе атакуван и с обвинявания на почитатели, че е предал " ЦСКА-София ", където бе от 2016 до януари 2019 година, преди да бъде продаден на италианския клуб. 

" Първият ни диалог за Десподов беше вечерта на 4-ти (б.ред. - октомври). Обвиненията към клуба и към играча в публичното пространство не са състоятелни. Той пасва на стила на игра на " Лудогорец ". Не сме плащали трансферна сума за наема му, а заплатата му е надалеч по-малка от цитираната в медиите ", изясни Караманджуков.

Директорът изясни, че към този момент са изпълнени на 99% от желанията за селекция на треньора Павел Върба. Днес беше показан новопривлеченият португалски бранител Жосуе Са (28 г.). Той идва от " Андерлехт " против необявена сума. В родината си е играл за " Шавеш " и " Витория " (Гимараеш). В " Андерлехт " минава през август 2017 година против 2,2 млн. евро. След това е бил преотстъпван на турския " Касъмпаша " и испанския " Уеска ".

" Обичам да играя с пасове, познавам много стилове на европейския футбол. Мисля, че много бързо ще се нагодя към стила на тима. " Лудогорец " е прочут в целия свят, гледал съм доста мачове на отбора, познавам играчи от клуба. Последният мач, който гледах беше този с " Интер " (б.ред. - 1/16-финал за Лига Европа). Ще има вътрешна конкуренция сред нас. Има много положителни играчи, с които ще играя ", съобщи Са.

Караманджуков съобщи, че капитанът Светослав Дяков остава в тима. След успеха с 2:0 в плейофа в Лига Европа против " Динамо " (Брест) 36-годишният халф пусна прочувствен пост във " Facebook ", от който се разбра, че не е мечтан в " Лудогорец " и най-вероятно ще напусне. Дори се появи неофициална информация, че Дяков всеки миг ще подпише с родния си " Пирин ".

Директорът на " Лудогорец " изясни още, че са вероятни един или два изходящи прехвърлянето. В момента главните страни, в които са отворени трансферните прозорци са Швейцария (до 12 октомври) Русия (до 17 октомври), Хърватия (до 19 октомври) и САЩ (до 29 октомври).

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР