Лудогорец инкасира първо поражение за сезон 2022/23 в efbet Лига.

...
Лудогорец инкасира първо поражение за сезон 2022/23 в efbet Лига.
Коментари Харесай

И Лудогорец страда в Надежда! Локо нанесе първа загуба за сезона на шампионите

Лудогорец инкасира първо проваляне за сезон 2022/23 в efbet Лига. Фаворитите от Разград, по сходство на Левски и ЦСКА, също имаха повече от сложна аудиенция на Локомотив (София), тръгвайки си от квартал " Надежда " като изгубили - 0:1. В воин за " железничарите " се трансформира Карлос Франса, отбелязал в 71-ата минута. Столичани бяха облагодетелствани и от ранния червен картон, който получи Сисиньо още в 13-ата минута. Такъв имаше и за Локо, само че той беше в самия завършек на дуела - за Антонио Вутов.
 Локомотив (София) отдаде респект на легендата Начко Михайлов (СНИМКИ)
Локомотив (София) отдаде респект на легендата Начко Михайлов (СНИМКИ)

Навършват се 16 години от кончината му

Срещата се игра пред празните трибуни на стадион " Локомотив ", само че това не попречи на домакините да реализират една от огромните си победи за последните си години. Успехът е сладко възмездие за Станислав Генчев, който беше освободен преди време точно от Лудогорец. Макар и с 10 човек, Лудогорец също можеше да стигне до точка или три, само че сами против вратаря Любенов пропуснаха Десподов и Текпетей.
 Снимка 589528
Източник:

Шампионите на България стартираха на доста високи обороти, давайки ясно да се разбере, че в ранния съботен следобяд единствена тяхна цел са трите точки. Доказателството и на процедура пристигна след две доста рискови включвания на Кирил Десподов и Бърнард Текпетей, които за наслада на Александър Любенов не приключиха с попадение в неговата мрежа.

Феновете на Локомотив (София) откриха автентичен метод, с цел да поддържат " червено-черните ", откакто използваха специфична вишка, с цел да вдигнат високо клубното знаме и окажат нужната поддръжка на столичани.
 Снимка 589536
Източник:

Последваха няколко положителни минути за момчетата на Станислав Генчев, които направиха няколко рискови подавания в наказателното поле на " орлите ". Антон Недялков обаче действаше уверено при опитите за отбелязване на гол на Кацаров и Вутов.

Попаднали в страстта от офанзивни дейности, футболистите на Локомотив се оголиха откъм гърба и това насмалко не донесе попадение в тяхната врата. Бърнард Текпетей показва своята отлична скорост, а последвалият му шут с опитност беше отразен от Александър Любенов.
 Снимка 589535
Източник:

Сериозен отпечатък върху срещата остави случилото се в 13-ата минута. Тогава любимците от Лудогорец останаха с човек по-малко. Кирил Десподов фаулира Селсо Рапосо, а до момента в който беше паднал на тревата бразилецът несъзнателно беше уцелен с топка в главата от сънародника му Сисиньо. Последва кавга сред двамата южноамериканци и пиперливи псувни на португалски. Явно нервите на Сисиньо не устояха и той удари Рапосо, с цел да види секунди по-късно аления цвят на картона.

Локомотив бързо искаше да материализира численото си преимущество със свалена топка към далечната лудогорска греда за Кацаров. Фон Витири обаче бе взел нужната позиция и почисти в точния миг. В ответната офанзива Игор Тиаго влезе с гръм и тропот в наказателното поле на Локо, само че шутът му откри външната част на мрежата. Веднага по-късно обаче №9 видя флага за засада.
 Снимка 589533
Източник:

В 27-ата минута имаше бърза инспекция с ВАР по отношение на обстановка за евентуална дузпа поради игра с ръка на Антон Недялков. Колегите на Георги Гинчев съвсем незабавно дадоха знак, че националът не е играл непозволено и дуелът би трябвало да продължи без осъществяването на углавен удар.

И от щаба на лудогорци имаха претенции съдията да отсъди дузпа в тяхна изгода, само че в 36-ата минута. Тогава шпагат на Камен Хаджиев събори Десподов на тревата, само че и това не беше задоволително съображение за изтъкване на бялата точка. Повторенията малко по-късно демонстрираха, че арбитърът е бил прав, а вероятното нарушаване даже е малко пред границата на наказателното поле.
 Снимка 589532
Източник:

Второто полувреме започва с нещо забавно от нападателния отряд на Локомотив. В 47-ата Карлос Франса видя, че Падт е излязъл малко пред своята голлиния, поради което насочи шут от междинна отдалеченост, който мина малко над горната греда.

По сходство на своя конкурент, Лудогорец също опитва шанса си с шут от съществено разстояние. Мануел Шоу опита да направи разликата, само че техничното му отиграване беше посрещнато със страхотна интервенция от Любенов.
 Снимка 589531
Източник:

Най-чистото голово състояние беше реалност в 55-ата минута. Макар и с човек по-малко, Лудогорец съумя да матира защитата на Локо единствено с едно извеждащо подаване за Кирил Десподов. Звездата на " орлите " показва чудесно първо допиране и остана самичък против Любенов. Нападателят обаче се засуети концепция повече от нужното и изстрелът му беше париран от излезлия да съкрати ъгъла Любенов.

Прекрасна триходова акция на Лудогорец можеше да приключи с голов изстрел в 59-ата. Тиаго и Каули разиграха по този начин, че оставаше топката единствено да стигне до Десподов, с цел да стане 0:1. В решителния момент обаче с прелестен шпагат изпъкна Камен Хаджиев, който избави " железничарите " от огромната пакост.
 Снимка 589524
Източник:

И в моментите, когато изглеждаше, че Лудогорец е по-близо до попадението, столичното Локо матира първенците за 1:0. Илия Димитров напредна през центъра, след което пусна съвършен извеждащ пас сред двама бранители на гостите за Карлос Франса. Бразилецът остана самичък против Серджио Падт и от втория опит съумя да осъществя за 1:0.

Двата отбора останаха с по 10 индивида на терена четири минути преди последния съдийски сигнал. Антонио Вутов остави своите прибързано, откакто по безразсъден метод влезе в краката на Педро Енрике и разумно беше отхвърлен от игра.

До края Лудогорец нямаше нужните шансове и по този начин трябваше да преглътне първата си загуба за сезон 2022/23 в efbet Лига.
 Снимка 589537
Източник:

На 10 октомври за Лудогорец следва огромен мач. Дерби с един от огромните съперници за купата - ЦСКА. Локо (София) пък гостува на Хебър (Пазарджик).
 Локомотив (София) - Лудогорец 1:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Локомотив (София) - Лудогорец 1:0 (Развой на срещата по минути)

Карлос Франса реши мача
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР