Лудогорец и Левски завършиха наравно 0:0 в отложена среща от

...
Лудогорец и Левски завършиха наравно 0:0 в отложена среща от
Коментари Харесай

Левски направи коледен подарък на ЦСКА

Лудогорец и Левски приключиха наедно 0:0 в отсрочена среща от шестия кръг на efbet Лига, игран на стадион " Хювефарма Арена ".

Двата тима изиграха доста равносилен мач, в който пропуснаха куп положения да се разпишат, написа topsport.bg. Към края на мача пък " сините " нацелиха и гредата.
-->
Така ЦСКА остава на върха на класирането с актив от 44 точки, следван от Лудогорец с 43. Левски пък продължава серията си от мачове без победа. " Сините " към този момент нямат триумф в осма поредна среща в шампионата и са на шеста позиция с 30 точки.

Двубоят стартира равностойно, като и двата тима се опитваха да наложат играта си. Събитията обаче се концентрираха в центъра на терена и забавните положения в първите минути липсваха.

Първият прецизен удар бе в седмата, когато Кирил Десподов центрира от фал и бе нанесен удар, който обаче не бе задоволително рисков.

В 22-рата минута Марин Петков проби отляво и подаде в наказателното поле към Георги Миланов, който шутира без подготовка. Защитник на разградчани обаче подложи крайник и кълбото излезе в корнер.

Две минути по-късно Роналдо също се регистрира с пропуск. Бразилецът овладя подаване отдясно с тил към вратата. Той се завъртя и шутира по диагонала, само че неопределено.

В 31-ата минута разградчани направиха рискова контра. Кирил Десподов влезе в наказателното поле и топката стигна до Рик Джонатан, който стреля, само че кълбото се удари в ръката на Келиан ван дер Каап, която бе вдигната високо и реферът Станислав Тодоров уточни бялата точка. Реферът обаче се съветва с ВАР и анулира наказателния удар.

В 43-ата минута Хосе Кордоба насочи мощен изстрел по диагонала. Топката рикошира подло в крайници на Педро Мачадо и полетя с рискова парабола към вратата на Серджио Падт. За шанс на стража, кълбото мина малко над напречната греда. Така първото полувреме приключи без маркирани голове.

В началото на втората част домакините натикаха " сините " в личната половина и на няколко пъти заплашиха вратата на Пламен Андреев, само че до смяна в резултата по този начин и не се стигна.

Отговорът на Левски закъсня и в 60-ата минута Уелтън пусна топка в наказателното поле. Тя стигна до Миланов, който дръпна спусъка от към точката на дузпата. Кълбото обаче рикошира в крайници на бранител на Лудогорец.

В 62-рата минута Георги Миланов прати топката във вратата. Андиран Краев напредна отляво и подаде към халфа, който шутира. Топката рикошира подло в защитник на разградчани и прелетя неспасяемо над плонжа на Серджио Падт. Съдията прегледа обстановката посредством ВАР, и реши да анулира попадението, защото Миланов е направил нарушаване против Педро Мачадо.

В 70-ата минута " сините " нацелиха и греда. Ивелин Попов пусна остроумен пас към Марин Петков, който стреля. Топката се удари в левия дирек на вратата на разградчани, разноски се по голлинията и не влезе във вратата.

В 80-ата минута Бернард Текпетей събра вниманието на бранителите на Левски към себе си, от което се възползва Доминик Янков. Топката стигна до непокрития футболист на разградчани, който обаче от комфортна позиция не съумя да прати топката в очертанията на вратата на Пламен Андреев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР