Лудогорец дава заявка за нова титла на страната. Зелените спечелиха

...
Лудогорец дава заявка за нова титла на страната. Зелените спечелиха
Коментари Харесай

Лудогорец удари ЦСКА и гони нова титла

Лудогорец дава поръчка за нова купа на страната. Зелените завоюваха дербито на кръга с ЦСКА с 2:0 и се откъснаха напред със 7 точки пред столичния отбор.

Шампионите  имат мач повече, само че разликата към този момент става сериозна.

ЦСКА още веднъж не съумя да материализира опциите си в мача, доказвайки, че отборът на Стойчо Младенов няма нужната класа.

ЦСКА се радвашe на много сериозна поддръжка от трибуните. Гостуващата агитка е единствената, която се чува на стадион " Хювефарма Арена ".

Червените имаха отличен късмет да открият резултата в 29-та минута. Фантастичен удар на Греъм Кери от създалия се директен свободен удар.

Топката отиваше към сглобката на вратата, само че стражът на Лудогорец се прояви със страховит инстикт и опази мрежата си суха.

Като цяло първата част бе равностойна, след нулевото тъждество всичко остана за второто полувреме.

Драматични начални минути на втората част. Първо Бусато се намеси чудесно при офанзива на домакините, а малко по-късно втора феноменална интервенция на нидерландския вратар на Лудогорец, след удара на Матей.

Тук първенците имаха и огромен шанс, че топката не мина голлинията. В 62-та минута съдията Георги Кабаков даде жълт картон на Греъм Кери за симулация в наказателното поле.

Отлична опция и за Десподов малко по-късно, само че центрирането му не бе засечено. Опасностите пред двете порти се редяха една след друга, само че гол не падаше.

В 75-та минута Йомов опропасти идеална опция за ЦСКА, а по-късно - дузпа за Лудогорец!  Сотириу вкара дузпата и Лудогорец поведе - 1:0.

Точно в тези минути се видя кристално, че алените още нямат нужната класа да извърнат хода на шампионата в своя изгода.

Напротив, в добавеното време Чибота означи нов гол - 2:0 за Лудогорец. Абсолютно по същия метод алените опропастиха своите дуели и в  Лигата на конференциите.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР