Лудо време ни очаква в петъчния ден. Дъжд, гръмотевици и

...
Лудо време ни очаква в петъчния ден. Дъжд, гръмотевици и
Коментари Харесай

Лудо време в петък - някъде сняг, другаде 20°

Лудо време ни чака в петъчния ден. Дъжд, гръмотевици и сняг ще има в огромна част от България, а по морето температурата ще стигне до 20°, предвиждат от MeteoBalkans.

Тази ниощ облачността над западната половина от страната ще се усилва и до сутринта ще е забележителна.  Сутринта в планинските региони и в Горнотракийската равнина ще е относително хладно  – до 0° и 5°. Доста по-топло ще се задържи в Източна България и Предбалкана, където ще духа до сдържан южен вятър, а предстоящите минимални температури са сред 8-12°. 

През деня нарастването на облачността ще обхване цялата страна. Валежи от дъжд се чакат над крайните югозападни и северозападни региони от страната. По-значителни и съпроводени от гръмотевици ще са те над Югоизточна България.

Вятърът в страната към момента ще е мощен, а на север и в източните региони от страната - до мощен стремителен. Максималните температури ще са сред 10° и 15°. Доста по-топло ще се задържи в източната половина от страната, където градусите ще доближават 17°-20°. 

След обяд и по здрач в северозападната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и ще стартира внезапно намаляване на температурите. Валежите там да преминат и в сняг, не са изключени и заледявания.

Времето в планините няма да е уместно за туризъм - през целия ден ще е облачно, а след обяд и с превалявания от сняг. Температурите внезапно ще се намаляват. Ще духа мощен, по билата и краткотрайно плевел югозападен вятър. След обяд той ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 4°, на 2000 метра – към 0°. 

По Черноморието до обяд времето ще е прелестно, само че по-късно чакаме утежняване и превалявания. След обяд дъждовете ще са обилни и съпроводени и от гръмотевици. Максимални температури на въздуха: 14°-20°. Късно през нощта против събота понижението на температурите ще обхване и Източна България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР