Lucid Air е детрониран като най-аеродинамичния автомобил в света. Или

...
Lucid Air е детрониран като най-аеродинамичния автомобил в света. Или
Коментари Харесай

Най-аеродинамичната кола в света може да е китайска

Lucid Air е детрониран като най-аеродинамичния автомобил в света. Или най-малко може да бъде, в случай че изказванията на BYD за новия седан U6 се окажат правилни.

BYD може и да е спрял навлизането си в Съединени американски щати, само че китайският авто производител има много обещаваща гама отвън Северна Америка, в това число най-обтекаемия автомобил в света в серийно произвеждане, като новият U6 ще узурпира Lucid Air в листата на най-аеродинамичните коли.

Докладите от Народната република допускат, че новият модел ще изпревари Lucid Air с най-малката допустима разлика, като се твърди, че YangWang U6 има коефициент на противодействие (Cd) от 0,195.

Коефициентът на Lucid е единствено “на косъм ” след него – 0,197. След Air в листата на “хлъзгавите ” електрически автомобили се подрежда Mercedes-Benz EQS, чийто Cd е 0,202.

За непосветените, YangWang е първокласното поделение на BYD, което се появява през 2023 година като част от офанзивата на автомобилния производител в региона на електрическите автомобили, известна като New Energy Vehicles (NEVs) в Китай. 

YangWang към момента не е разкрил седана U6 в целокупност, като първичната му форма бе разкрита посредством подаване на патент в Европа, а профилът му бе леко оголен в слайд от презентация, в който бе разгласен коефициентът на противодействие.

В дизайнерско отношение U6 наподобява грациозен на визуализацията, снимана по време на неотдавнашната презентация в Китай, с висока линия “на колана ” и контур, наподобяващ купе.

Триизмерната визуализация в показания патент наподобява “по-стегната ”, макар че не можехме да не забележим приликата ѝ със суперавтомобила YangWang U9, показан по-рано тази година, изключително в предната част.

Освен коефициента на челно противодействие, няма никакви механически спецификации за YangWang U6. Можем обаче да чакаме, че аеродинамичната му каросерия – в случай че приемем, че се резервира в серийната версия – ще помогне за увеличение на цялостния електрически пробег на седана.

Ако погледнем към елементарния BYD, съперничещ на Tesla Model S Han EV, „ ултрабезопасната технология Blade Battery “ предлага до 605 км и пробег (тест CLTC).

Освен това в отчетите от Китай се показва, че U6 може да има четиримоторна задвижваща система с мощ 1180 конски сили. Тази настройка се среща и в големите YangWang U8 и U9. Седанът може да дойде и като plug-in хибрид, само че повече детайлности ще има, откакто бъде публично показан.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР