Лотар Вилер, директор на института Роберт Кох, който е най-сериозната

...
Лотар Вилер, директор на института Роберт Кох, който е най-сериозната
Коментари Харесай

Огромна паника в Германия! Какво каза топ експерт

Лотар Вилер, шеф на института " Роберт Кох ", който е най-сериозната експертна инстанция в Германия, направи извънредно трагично изявление по отношение на обстановката с ковид в Германия.

" Влизаме в сериозна рецесия и ще преживеем доста тъжни коледни празници, в случай че незабавно не се вземат ограничения ", предизвести Вилер.

Тази заран бяха оповестени над 65 000 нови случаи, което е безспорен връх от началото на пандемията.

Практиката демонстрира, че напоследък към 0,8% от инфектираните с ковид умират.

Което, съгласно шефа на " Роберт Кох ", значи, че при над 50 000 инфектирани дневно през идващите седмици ще умират към 400 души на ден.

Ситуацията в лечебните заведения също става все по-критична, сподели още шефът на " Роберт Кох " и добави: " Никога не сме били по-силно разтревожени ". По думите му на някои места се постанова да се търси по два часа, до момента в който се откри свободно интензивно легло за хора с инсулт и други тежки заболявания.

Шефът на " Роберт Кох " съобщи още, че институтът овреме е дал ясни рекомендации за дейности. И овреме е предизвестил, че четвъртата вълна на пандемията може да надмине всички предходни, в случай че не се вземат ограничаващи ограничения за контактите и не се увеличи доста процентът на имунизациите.

" Клубовете и питейните заведения са извор на всеобщи инфекции. От моя позиция те би трябвало да бъдат затворени ", сподели Вилер и моли за анулация на всевъзможни всеобщи мероприятия.

" Още от първата вълна на пандемията знаем, че рестриктивните мерки на контактите сред хората са дейно средство. Но в този момент броят на тези контакти е прекомерно огромен ", изясни Вилер.

Вилер моли към политиката да предприеме най-накрая съответни дейности: " Няма потребност непрекъснато да откриваме някакви нови неща. Всички нужни концепции и предписания са от дълго време известни. Езикът ми е изострен, само че след 21 месеца пандемия просто към този момент не мога да претърпявам, когато предизвестията остават незабелязани ", съобщи Вилер.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР