Лошите изненади от времето продължават. Ще продължи да се развива

...
Лошите изненади от времето продължават. Ще продължи да се развива
Коментари Харесай

Неприятна изненада от времето. Бурите се местят

Лошите изненади от времето не престават. Ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, превалявания ще има на повече места в Западна и Централна България. Това заяви Националният институт по метеорология и хидрология.

Главно в Северозападна, в Югозападна и в Централна България има условия преваляванията да са обилни по количество, съпроводени с гръмотевични стихии. В източната част от страната ще има повече слънчеви часове, само че и там тук-там, основно към и след обяд, ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Дневните температури и в източните региони ще се намалят, оптималните в по-голямата част от страната ще са сред 24° и 29°, в София - към 24°, на изток - до 32°.

По Черноморието ще има повече слънчеви часове, само че още преди обяд ще се развива купеста, към и след обяд - купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините в Западна и Централна България ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В доста региони ще има краткотрайни превалявания, тук-там ще са обилни по количество, съпроводени с гръмотевични стихии. В планините в крайните източни региони от страната ще има повече слънчеви часове, само че и там ще се развива купеста, към и след обяд и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Вятърът ще е най-вече сдържан, ще придобие източна съставния елемент, по най-високите масиви ще е от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра - към 14°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР