Лоши новани за паркинг авантаджиите в столицата.Платените места за паркиране

...
Лоши новани за паркинг авантаджиите в столицата.Платените места за паркиране
Коментари Харесай

Двойно по-голяма синя зона в София

Лоши новани за паркинг използвачите в столицата.

Платените места за паркиране в синя зона ще се усилят повече от двойно от 8 септември. Това реши транспортната комисия в Столичния общински съвет като гласоподава промени в наредбата за организация на придвижването.

В момента местата в синя зона са 5000, а планирането нарастване планува те да стигнат 12 000. Участъците, които сега са в зелена зона ще станат сини в региона сред булевардите „ Сливница “, „ Опълченска “, „ Скобелев “, „ Тотлебен “, „ Пенчо Славейков “, „ Евлоги и Христо Георгиеви “ и „ Данаил Николаев “. Сега по-скъпата зона е сред булевардите „ Дондуков “, „ Христо Ботев “, „ Скобелев “ и „ Васил Левски “.

Към зелена зона обаче ще бъдат добавени кварталите „ Иван Вазов “ и „ Яворов “,

Съветниците от транспортната комисия дадоха зелена светлина и за смяна на работното време на зоните за паркиране. Така от есента синята зона ще работи и през целия уикенд, като паркирането на колата в центъра на града ще се таксува от 8,30 до 18 часа и в неделя.

Променя се и работното време на зелената зона, която сега работи единствено през седмицата, като за нея ще се заплаща и в събота от 10 до 18 часа. В делнични дни и двете зони пък ще работят до 20,30 часа, а сега се заплаща до 19,30 часа.

Очакванията от измененията са приходите на ЦГМ да се усилят със 7,7 млн. лева 400 хиляди лева лв. ще дойдат от насилственото задържане на коли със скоба, а 460 хиляди лева от винетни стикери.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР