Лоренцо Музети се завърна в най-добрата си светлина точно навреме

...
Лоренцо Музети се завърна в най-добрата си светлина точно навреме
Коментари Харесай

Без капка милост: Музети разгроми световния №13 и очаква Алкарас в 1/8-финалите

Лоренцо Музети се завърна в най-хубавата си светлина тъкмо в точния момент за Ролан Гарос, като досега в Париж не стопира да свети при всяка своя поява на корта и в хода на днешния ден взе скалпа на 14-ия подложен Камерън Нори, подпечатвайки класирането си за втората седмица на конкуренцията. Италианецът изигра един от най-хубавите си мачове на равнище Голям шлем въобще в своята кариера до момента, откакто се нуждаеше от единствено 2 часа и 8 минути на корта, с цел да разгроми полуфиналиста от Уимбълдън - 6:1 6:2 6:4. С триумфа си международният номер 18 за следващ път показва афинитета си към клея, явяващ се обичаната му настилка, и на осминафиналите му следва да срещне спечелилия всред Денис Шаповалов и Карлос Алкарас, които всеки миг ще излязат на централния корт " Филип Шатрие " за мача си.

Младежът още със стъпването си на корта загатна какво би трябвало да чакаме от него в хода на дуела, откакто чудесно разчиташе ударите по правата на левичаря и ловко организираше своите акции в атакуващ проект до нанасянето на печелившо отиграване, в която част на играта беше безукорен. Британецът от своя страна нямаше никаква концепция за противопоставяне на стила на Музети, който не изпитваше компликации в нито един аспект, като грешките напълно липсваха в играта му, до момента в който международният номер 13 в задачата си да окаже опозиция на клей експерта, позволи несъразмерен брой грешки, които му костваха прескъпо, и 18-ият подложен необезпокоявано чрез два пробива задатък се поздрави с триумфа в дебютния сет.

Във втората част съотношението на силите остана непроменено, при което италианецът продължи с впечатляваща убеденост да задава темпото в размените от главната линия, където имаше забележително предимство над Нори, който привидно пробваше всичко, само че единственото му положително оръжие се явяваше левичарският сервис. Качеството на началния удар на британеца пък последователно спадна и той се трансформира в лесна цел за международния номер 18, който се радваше на най-хубавия си тенис и показва богатия си репертоар, включващ изящни къси топки, с цел да завоюва последните пет гейма в сета и се приближи на една крачка от успеха.

Статуквото на корта остана непокътнато и на старта на третата част, когато полуфиналистът от Уимбълдън опитваше да пресира 17-ия подложен чрез излизания наоколо до мрежата, само че ударите от ракетата на Музети намираха очертанията на полето с такава лекост, че на бърза ръка той съумя да пробие. Впоследствие както по всичко личеше, че краят на конфликта е близо, то миг на разконцентрация беше напът да заличи стореното до момента от италианеца в мача, откакто той позволи да изгуби самодейността и се пропука още при дебютния брейкбол в срещата за Нори, допускайки възобновяване на паритета.

Оттам насетне най-сетне имахме шанса да следим равностойна борба сред двамата, каквато приляга на мач сред представители на топ 20, като левичарят беше на единствено една точка разстояние от това сензационно да отмъкне подаването на младежа за повторно, само че Музети не трепна в решаващите минути и оцеля, с цел да може в идните минути да причисли към актива си гейма на международния номер 13 и необезпокоявано на сервис официализира успеха си, правейки един от най-хубавите удари за дуела.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР