Лондонското летище Хийтроу призова британските власти да разрешат пътуванията за

...
Лондонското летище Хийтроу призова британските власти да разрешат пътуванията за
Коментари Харесай

Летище Хийтроу обяви загуби от близо 3 милиарда лири

Лондонското летище " Хийтроу " прикани английските управляващи да разрешат пътуванията за имунизирани пасажери, откакто то регистрира общи загуби от началото на коронавирусната пандемия в размер на 2,9 милиарда паунда (около 4 милиарда долара), съобщи БНР.

" Хийтроу ", което преди пандемията беше най-натовареното летище в Европа, съобщи, че по-малко от четири милиона души са минали през него през първата половина на 2021 година - численост, която беше надмината при трафика на хора единствено в границите на 18 дни през 2019 година Освен това размерът на карготоварите остана с 18% по-нисък спрямо 2019 година, до момента в който летищата във Франкфурт и Амстердам регистрираха за същия интервал нарастване с 9 на 100.

В същото време летище има вяра, че 21,5 милиона пасажери ще минат през него през 2021 година, надявайки се на мощен растеж при търсенето за почивки, след намаляване на противоепидемичните ограничавания. " Англия изостава от своите противници в Европейски Съюз в интернационалната търговия, като по-бавно отстранява рестриктивните мерки ", съобщи основният изпълнителен шеф на " Хийтроу " Джон Холанд-Кей, оповестява Ройтерс. Според него " Обединеното кралство излиза от най-лошите последствия от здравната пандемия, само че изостава от своите противници в Европейски Съюз в интернационалната търговия, като постепенно отстранява рестриктивните мерки. Замяната на PCR тестванията с бързи антигенни проби и отварянето за имунизирани пасажери от и към Европейски Съюз и Съединени американски щати в края от юли ще стартира да форсира икономическото възобновяване на Англия ".

Британската туристическа промишленост продължава да бъде обект на възходящи случаи на COVID-19 на острова и на нерешителност от страна на държавното управление, което прави промени в разпоредбите и анулация в последния миг. От " Хийтроу " обявиха, че е увеличена ликвидността до 4,8 милиарда английски лири (6,60 милиарда долара). За шестте месеца от началото на годината до 30-и юни " Хийтроу " регистрира поправена загуба преди облагането с налози в размер на 787 млн. паунда (1,08 милиарда долара) в съпоставяне със загубата от 471 млн. паунда за същия интервал на предходната година, който беше наранена единствено на половина от коронавирусната пандемия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР