Лондонската метална борса (LME) няма да забрани търговията с металите

...
Лондонската метална борса (LME) няма да забрани търговията с металите
Коментари Харесай

Лондонската борса за метали няма да спре търговията на Норникел, въпреки санкциите на основния собственик

Лондонската железна борса (LME) няма да забрани търговията с металите на съветския " Норилски никел " ( " Норникел " ), заяви Ройтерс, базирайки се на свои източници. Руската компания не е обект на наказания от Англия, въпреки че най-големият акционер в компанията е под наказания.

" Норилски никел " е най-големият производител в света на никел и паладий и водещ производител на платина, кобалт, мед и родий.

" Лондонската борса за метали осведоми някои членове на своя комитет, че няма да забрани търговията с металите на " Норилски никел " на своята система, защото компанията не е под наказания от Англия, макар че основният изпълнителен шеф Владимир Потанин е ", споделят източниците на организацията.

" Преценяваме глобите в детейли и какво биха могли да значат те за LME, нейните членове и металите на " Норилски никел ". Този развой продължава и ние ще осведомяваме пазара незабавно щом имаме спомагателна изясненост ", цитира организацията изказване на самата LME.

Източници от металургията се притесняват, че сходна възбрана още веднъж би дестабилизирала търговията на никел на LME. Припомня се, че скок в цените до рекордно високо равнище от над 100 000 $ за звук при " безразборна " търговия на 8 март, заради редуциране на късите позиции от китайската Tsingshan Holding Group и други компании, принуди LME да спре търговията за повече от седмица и да анулира цялата търговия за въпросния ден.

Производствените подразделения на групата на " Норилски никел " са ситуирани в Русия в индустриалния регион Норилск, на Колския полуостров и във Финландия.

Най-големите съсобственици в " Норникел " са структурите на " Интеррос ", благосъстоятелност на предприемача Владимир Потанин (35,95% от акциите) и " Русал " (26,25% от акциите).


 Европа купи през март от Русия най-големия размер паладий за последните две десетилетия
Металът, който Европа купува от Русия в рекордни размери

Най-голямо количество от метала изкупи Германия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР