Лондонската фондова борса (LSE) отхвърли официално предложението за поглъщането й

...
Лондонската фондова борса (LSE) отхвърли официално предложението за поглъщането й
Коментари Харесай

Лондонската борса отхвърли офертата на азиатския си конкурент

Лондонската фондова борса (LSE) отхвърли публично предлагането за поглъщането й от азиатския съперник от Хонконг - Hong Kong Exchanges & Clearing (HKEX) - с претекст, че офертата съдържа "фундаментални пропуски ". Бордът на 300-годишното английско пазарище, който работи по лична договорка за покупката на Refinitive ( някогашното отделение за финансов програмен продукт и разбор на риска на "Томсън Ройтерс ") за 27 милиарда щ. $, разясни, че изненадващото предложение на HKEX от 11 септември има проблеми като "стратегия, показване, предпоставки и стойност ".

В публично прессъобщение от 13 септември LSE разясни, че продължава и бележи добър прогрес в работата по договорката за Refinitive. Докато хонконгското пазарище упорства сливането с лондонския съперник да стане единствено при изискване, че той анулира покупката на някогашното отделение на "Томсън Ройтерс ".

Акциите на LSE нарастнаха с 1.6% след известието на борсовото управление по време на комерсиалната сесия в Лондон на 13 септември.

Дори да не бяха решили да отхвърлят непредвиденото предложение на Хонконг, английският кабинет има пълномощия да анулира възможна договорка с претекст, че пази публичния интерес. На 11 септември от "Даунинг стрийт " оповестиха, че LSE е "изключително значима част от английската финансова система " и че ще наблюдават под лупа всички елементи от транзакцията.

Шефът на лондонското пазарище - Дейвид Шуимър, пък показа, че е бил сюрпризиран когато основният изпълнителен шеф на HKEX - Чарлз Ли, го е посетил в Лондон и е споделил, че желае да купи борсата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР