Лондон. Водещият британски национален ежедневник The Times публикува резултати от

...
Лондон. Водещият британски национален ежедневник The Times публикува резултати от
Коментари Харесай

The Times: Почти 20% от студентите във водещите британски университети приемат невростимуланти

Лондон. Водещият английски народен всекидневник The Times разгласява резултати от лично следствие за използването на ноотропи измежду студентите - медикаменти за стимулиране на умствената активност, усилване на когнитивните функционалности и възстановяване на паметта. Позовавайки се на данни от миналогодишното изследване на студенти от 54 университета, вестникът показва, че 19% от интервюираните са признали, че са употребявали невростимуланти.

Журналисти интервюираха студенти и скорошни ученици на университетите в Оксфорд, Единбург, Нотингам и Лондонското учебно заведение по стопанска система. Според вестника към сегашния миг тези авторитетни университети не не разрешават потреблението на сходни стимуланти. Единствено Университетът в Единбург разгласи публично, че продажбата и потреблението на сходни медикаменти нарушават студентския кодекс за държание. Най-популярните ноотропи измежду студентите са модафинил - лекарство, употребявано против унесеност, и метифенидат - стимулант на централната нервна система, мозъчната кора и подкоровите ядра. В същото време дълготрайните последствия от приема на модафинил при здрави хора не са проучени, а измежду страничните резултати са неуравновесеност и маниакални положения.

Студентите, които приказват пред The Times, разказват какъв брой елементарно е снабдяването с тези медикаменти - да вземем за пример да купуват от хора, чиито лекари са им предписали такива субстанции, или просто да поръчат онлайн. Едно хапче коства приблизително две лири, разяснява изданието.

Въз основа на данни от следствието на The Times, организацията Universities UK, която съставлява ректорите на английски университети, разгласи подготовката на огромно изследване на използването на опиати в университетите, което ще включва и приема на ноотропи.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР