Лондон. Великобритания сключи по-добър договор за осигуряване на доставки на

...
Лондон. Великобритания сключи по-добър договор за осигуряване на доставки на
Коментари Харесай

Мат Ханкок: Британският договор с AstraZeneca е по-добър от европейския

Лондон. Англия подписа по-добър контракт за обезпечаване на доставки на ваксини с AstraZeneca, който превъзхожда съглашението на Европейски Съюз с компанията, съобщи здравният министър на Обединеното кралство, представен от вестник The Times .

Очаква се водачите на Европейски Съюз да обсъдят предложенията на Европейската комисия за възбрана на износа на ваксини, в случай че тази пролет възникне нов дефицит на фона на спор за това кой да получи запаса от четири милиона дози, създаден от холандската фабрика на AstraZeneca.

В мнения, които ще раздразнят Брюксел, до момента в който напрегнатите договаряния за имунизациите не престават, Мат Ханкок сподели, че Европейски Съюз има по-лош контракт и не би трябвало да прибягва до забрани за експорт, с цел да го компенсира.

„ Вярвам, че страните със свободна търговия следват договорното право “, сподели той пред Financial Times. „ Те имат контракт за„ най-хубави старания “, а ние имаме контракт за изключителни права. Нашият контракт „ надцаква “ техния. Нарича се договорно право - доста е просто. "

Новите разпореждания на комисиите могат да блокират износа на ваксини на AstraZeneca за Англия, защото процентите на имунизация са по-високи от тези в Европа и Обединеното кралство не изнася нито една от своите дози, които са единствено за локално потребление.

Жан-Клод Юнкер, някогашният ръководител на еврокомисията, разкритикува Европейски Съюз за отпадане на уговорките към свободна търговия и договорите за свободен пазар, отразявайки дълбокото разделяне сред европейските държавни управления.

„ Не съм почитател на тази концепция. Това може да аргументи огромни вреди по репутацията на Европейски Съюз, който преди беше международен първенец за свободна търговия “, сподели той пред Военновъздушни сили.

„ Не мисля, че това е верният метод. Трябва да се откажем от войната с ваксини. Никой не проумява за какво сме очевидци на такава глупава ваксинална война. С това (пандемията) не можем да се оправи във военна атмосфера. Ние не сме във война и не сме врагове, а съдружници. Имаме специфични връзки с Англия - има място за разговор. "

В проектозаключенията на Съвета на водачите на Европейски Съюз за днешната среща на върха не се загатва поддръжка за забрани за експорт, защото Нидерландия, Швеция, Ирландия и Белгия заемат миролюбив метод, противоположно ястребите Франция и Италия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР