Лондон въвежда специална такса за най-старите и замърсяващи атмосферата автомобили

...
Лондон въвежда специална такса за най-старите и замърсяващи атмосферата автомобили
Коментари Харесай

Лондон събира такса за придвижването на най-старите коли в града

Лондон вкарва специфична такса за най-старите и замърсяващи атмосферата коли от през днешния ден. Мярката е ориентирана към възстановяване на качеството на въздуха в английската столица, разгласи кметът Садик Кан.

Новата Т-такса е в размер на 10 паунда дневно и ще се заплаща от всички дизелови и бензинови коли, регистрирани преди 2006 година, които не покриват стандарта Евро 4 от евродирективата за нездравословните излъчвания.

Специалната такса ще се събира от 7 часа сутринта до 18 часа вечерта и ще е в допълнение към съществуващия локален данък против тапите, който е в размер на 11,50 паунда дневно за прекосяване през центъра на английската столица.

С новото заплащане карането на остаряла кола в Лондон ще излиза златно. Общата такса излиза 21,50 паунда дневно, които са равни на към 50 лв..

" Като кмет аз би трябвало да подхваща незабавни дейности за решение на казуса с качеството на въздуха. Трябва да променим срамната статистика за преждевременната смъртност, породена от замърсяването на въздуха ", съобщи Кан, представен от Ройтерс.

Според данни на лондонския Кингс Колидж всяка година почиват прибързано към 9500 жители на английската столица поради замърсяването на въздуха в града.

Преди броени дни кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна персонално от Садик Кан с ограниченията за запазване на качеството на атмосферния въздух.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР