Лондон. В рамките на международното туристическо изложение WTM в Лондон

...
Лондон. В рамките на международното туристическо изложение WTM в Лондон
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова разговаря с Майкъл Елис, министър на туризма, културното наследство и изкуствата на Великобритания

Лондон. В рамките на интернационалното туристическо ревю WTM в Лондон министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с Майкъл Елис, министър на туризма, културното завещание и изкуствата на Англия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството . Двамата разискаха благоприятни условия за продан на опит в цифровия маркетинг, както и взаимни начинания за стимулиране на притока туристи.
Министър Ангелкова означи устойчивия рекорден растеж на задгранични туристи и доходи от техните визити в България през последните три години, както и за подчертания интерес на британците към дестинация България. За първите девет месеца на 2018 година България е посетена от близо 8 млн. непознати туристи, което е към 6 на 100 растеж по отношение на година по-рано. Приходите в бранша от интернационален туризъм през интервала януари-август 2018 година са над 2,8 милиарда евро – 7,2% растеж по отношение на същия интервал на предходната година.
За деветмесечието на актуалната година страната ни е посетена от над 347 хиляди жители на Англия, което е съвсем 16 на 100 растеж по отношение на същия интервал на предходната година, и по този начин страната се подрежда на 8-о място в класацията за входящ туризъм на България. Очакваме все по този начин висок интерес на английските туристи и към наближаващия зимен сезон, увери министър Ангелкова.
Тя уточни целите в политиката на туристическата администрация да развива страната като дестинация за целогодишен туризъм с акцент върху летния, зимния и многото типове профилиран туризъм – балнео- и СПА, културно-исторически, еко-, селски, авантюристичен, голф, гурме, ловджийски и други Това многообразие ще бъде показано с акцент върху културното завещание у нас на втория Международен конгрес на международните цивилизации и историческите направления в София, проведен от министерството и СОТ. Важен миг в нашата политика е и основаването на взаимни туристически направления със прилежащите страни, стана ясно от думите й.
Министър Ангелкова срещна събеседника си с отличните благоприятни условия за бизнес в България. С цел привличане на стратегически вложения в бранша, създадохме първата карта на капиталовите планове в туризма и към този момент планираме надграждането й с втори стадий, в който ще са включени съответни благоприятни условия за вложения в разнообразни региони на страната. Друг значим детайл в нашата активност е използването на иновационния метод посредством цифровизация на туристическия бранш, което ще форсира работата на бизнеса и ще направи благодарение на IT технологиите визията за България по-пълна, разясни министър Ангелкова.
Тя показа резултатите от сполучливо завършилите маркетингови действия с водещите туроператори Thomas Cook и TUI Group през тази и предходната година. През 2017 година броят на туристите, пътуващи в България от Thomas Cook, е бил над 404 хиляди и 18% повече по отношение на миналата година.
Министър Елис изрече удовлетворение от сериозната работа на България и постигнатите резултати в туризма. Той предложи двустранните контакти да се реализират по-често, с цел да може двете страни да обменят повече туристи и хрумвания. Британският министър на туризма съобщи, че е удивен от българската природа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР