Лондон. Щамовете Делта“ и Омикрон“ на коронавируса могат едновременно да

...
Лондон. Щамовете Делта“ и Омикрон“ на коронавируса могат едновременно да
Коментари Харесай

Daily Mail: Pfizer предупреди – възможна е едновременна инфекция и с „Делта“, и с „Омикрон“

Лондон. Щамовете „ Делта “ и „ Омикрон “ на ковид могат по едно и също време да влязат в клетките на човешкото тяло, което евентуално може да докара до появяването на нов, още по-опасен вид вирус. Това предизвести основният медицински шеф на американската фармацевтична компания Pfizer Пол Бъртън, изказвайки се в комисията по просвета и технологии към Камарата на общините на английския парламент, оповестява вестник Daily Mail .

„ Научните проучвания в Южна Африка демонстрират, че хората, изключително тези с отслабена имунна система, могат да се заразят с два варианта едновременно. Това е допустимо в този момент, като се има поради броя на инфекциите, които виждаме “, цитира Daily Mail думите на специалиста. Бъртън добави, че заразяването с двата варианта по едно и също време може да докара до появяването на още по-заразен вид на COVID-19.

Според интервюираните от изданието специалисти и двата варианта могат да заразят една и съща клетка и по този метод да мутират, само че вероятността от сходно развиване на събитията се прави оценка като извънредно ниска. Отбелязва се, че по време на пандемията от ковид са разпознати три случая на така наречен рекомбинация на варианти, които в последна сметка не са съдействали за появяването на нова разновидност и не са провокирали ново огнище на зараза.

За сходен случай бе обявено по-рано тази година в Обединеното кралство. През януари беше открит вид на вируса, резултат от сливането на „ Алфа “ варианта с B.1.177, разпознат за първи път в Испания. Регистрирани са общо 44 случая на заразяване с мутационния вариант, само че по-късно този вид се „ разтваря самичък “. Вестникът напомни и друга рекомбинация, записана в американския щат Калифорния през февруари, откакто „ Алфа “ вариантът се сля с типа B.1.429, открит на западния бряг на Съединени американски щати. В последна сметка обаче специалистите записаха доста дребен брой случаи на зараза с този вариант.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР