Лондон. САЩ призоваха Великобритания да се оттегли от ядрената сделка

...
Лондон. САЩ призоваха Великобритания да се оттегли от ядрената сделка
Коментари Харесай

The Hill: Посланикът на САЩ в Лондон призова Великобритания да излезе от ядрената сделка с Иран

Лондон. Съединени американски щати приканиха Англия да се отдръпна от нуклеарната договорка с Иран и вместо това да се причисли към Съединени американски щати в оказването на напън над Техеран, написа електронното издание на американския вестник The Hill .
Американският дипломат в Лондон Робърт Ууд Джонсън написа в неделното издание на английския вестник The Telegraph, че „ Иран е станал по самоуверен “ след подписването на договорката от времето на президента Барак Обама, отбелязва изданието.
„ Ясно е, че заплахата от Иран не е изчезнала с постигането на договорката “, е написал Джонсън. „ Вместо да стане по-отговорен член на интернационалната общественост, както се надявахме, Иран стана по-смел “.
„ Време е да се откажем от провалената договорка от 2015 година “, продължи дипломатът. „ Призоваваме световна Англия да употребява забележителната си дипломатическа мощ и въздействие и да се причисли към нас в координирана световна акция за реализиране на същински всеобхватно съглашение “.
Вестникът отбелязва, че коментарът на американския дипломат идва няколко дни, откакто английският министър за Близкия Изток Алистър Бърт съобщи, че Лондон няма да се причисли към глобите на Вашингтон против Иран.
По думите на английския министър, Обединеното кралство остава отворено за полемики със Съединени американски щати за справяне с общите опасения по отношение на Техеран, само че нуклеарната договорка е интегрална за районната сигурност на Англия.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР