През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните

...
През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните
Коментари Харесай

Какво ще е времето за Гергьовден

През нощта ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно. Минималните температури ще са сред 5° и 10°, в София - към 6°, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Време то на Гергьовден ще бъде най-вече слънчево . След обяд над планинските региони в Западна България ще е с купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми . Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са най-вече сред 21° и 26°, в София - към 23°.

Атмосферното налягане ще бъде към междинното за месеца.    

      
 
 карта Национален институт по метеорология и хидрология
 
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 15°-19°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд над масивите в Западна България ще е с купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде към 16°, на 2000 m - към 8°.
 
Във вторник времето ще бъде най-вече слънчево. След обяд над планинските региони ще се развие купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб от юг, с него ще се затопли още и оптималните температури ще са сред 23° и 28°.

В сряда вятърът ще се ориентира от североизток. Облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна, на доста места в страната ще има превалявания, в обособени региони ще са краткотрайно интензивни, с гръмотевични стихии и условия за градушки. Дневните температури ще се намалят с 2-3 градуса.


Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на  .

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР