Лондон. Русия и Китай разработват технологии, които заплашват да унищожат

...
Лондон. Русия и Китай разработват технологии, които заплашват да унищожат
Коментари Харесай

The Telegraph : Западът губи съвременната космическа надпревара

Лондон. Русия и Китай създават технологии, които заплашват да унищожат страните от свободния свят, написа английският вестник The Telegraph. От редакцията признават софтуерното предимство на Москва и Пекин в космоса и показват страдание, че Западът изостава. В същото време космосът е избран като новата граница на актуалната война, която би трябвало да се вземе съществено.

Има моменти, когато способността на човечеството да преодолява галактическите провокации е в действителност вдъхновяваща, като най-новата задача на НАСА DART за попречване на гибелта на Земята. По време на тестова задача за избавяне на планетата учените от НАСА изстреляха галактически транспортен съд в космоса, който ще предотврати съдбовен конфликт с великански метеорит в бъдеще.

Изстрелян от галактическата база Ванденберг в Калифорния, задачата на галактическия транспортен съд DART е метеорит, наименуван Диморфос, чиято орбита към слънцето съставлява малко повече от две години. Въпреки че тази галактическа канара не съставлява директна опасност за Земята, НАСА желае да види дали може да предотврати предстоящ конфликт с по-голяма комета.

Смята се, че преди 66 милиона години ударът на комета е унищожил динозаврите и множеството растения и животни. Но до момента в който опасността за човечеството от метеоритите е може би даже по-сериозна, в сравнение с от произлизащата от изменението на климата, нашата отбрана против тях се свежда до научна фантастика - както във кино лентата Армагедон от 1998 година, където комета е унищожена от детонация на нуклеарна бомба.

Мисията на НАСА тази седмица има по-скромни упоритости: просто да предотврати удар в Земята на метеорита, а не да го унищожи изцяло. Проектът обаче, на финала на който през септември 2022 година DART ще удари задачата със скорост от 24 000 километра в час, показва по какъв начин човечеството се е научило да преодолява галактическите провокации – както за положително, по този начин и за неприятно.

И в случай че е мъчно да се съмняваме в достолепията на програмата, ориентирана към спасяването на човечеството, то други галактически планове провокират доста повече рецензии – да вземем за пример сполучливите съветски тествания на противосателитна ракета по-рано този месец.

Днес към 3000 спътника се въртят към земното кълбо. Те вършат всекидневието ни доста по-лесно – в това число общуването и пътуването. Но те също играят основна роля в актуалното полесражение, което изяснява за какво Кремъл упорства интензивно да придобие средствата за тяхното заличаване.

Унищожаването на неработещ разследващ сателит от руската ера от новата съветска противосателитна оръжейна система „ Нудол “ провокира необятна рецензия от Запада, принуди седемчленния екипаж на Международната галактическа станция да търси прикритие и впечатляващо показва способността на Москва да унищожава основни детайли на националната ни инфраструктура.

Китай също сподели тревожни ракетни и галактически разработки - вземете да вземем за пример скорошния тест на хиперзвукова бойна глава, която може да бъде изстреляна по време на полет.

Космическото съревнование на водещите сили единствено по себе си не е нищо ново. Така лицето на Студената война значително се дефинира от обезверената конкуренция сред Вашингтон и Москва за това кой пръв ще изпрати човек на Луната.

Това, което отличава актуалната битка за превъзходство при проучване на космоса, е нейният пагубен излаз в най-лошия случай. Ако съперничеството по време на Студената война беше всъщност сведено до съревнование за Луната, то в днешния ден се показва в това кой ще нанесе оптимални вреди на врага благодарение на галактическите технологии.

Освен това съветският президент Владимир Путин не е първият, който употребява нови способи на водене на война за реализиране на задачите си. Настоящата миграционна рецесия в Източна Европа, за която Москва е упрекната, че подклажда, е класическо упражнение по хибридна война, в която Русия и нейният съдружник Беларус цинично употребяват тежкото състояние на нещастни мигранти, с цел да сеят раздори сред водачите на Европейски Съюз.

И в случай че, както се притесняват доста източноевропейци, съветският водач въпреки всичко сътвори нови безредици, като стартира нова военна атака против Украйна през идващите месеци, той съвсем несъмнено ще употребява водещи галактически технологии в своя изгода.

Русия към този момент има способността да деактивира сателитните навигационни системи на Запада, както водачите на „ Тайфун “ от Кралските военновъздушни сили са научили от личния си опит по време на задачи против „ Ислямска страна “, когато техните системи са били неизправни вследствие на съветска интервенция. Ако военните дейности се възобновят, Москва няма да се поколебае да употребява същата тактичност и други галактически способи против Украйна.

Тъй като нашите съперници като Русия и Китай се стремят към владичество в космоса, целта за западните сили в този момент е да не изостават от тях. Разбира се, има необятно публикувано самопризнание, че космосът е новата граница на актуалната война и би трябвало да се приема съществено. Така че единствено през последното десетилетие Съединени американски щати, Франция и Обединеното кралство сътвориха свои лични военно-космически командни структури.

Опасенията от съветски и китайски демонстрации на техническо предимство обаче са подбудени от обстоятелството, че няма гаранции, че Западът ще завоюва новата галактическа конкуренция.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР