Лондон. Президентът на Русия Владимир Путин създаде криза в Украйна,

...
Лондон. Президентът на Русия Владимир Путин създаде криза в Украйна,
Коментари Харесай

The Daily Telegraph: Великобритания трябва да поведе фронта срещу Русия

Лондон. Президентът на Русия Владимир Путин сътвори рецесия в Украйна, която оставя на Запада единствено неприятни избори. Досега избягвахме най-лошото, само че английското държавно управление не може да си разреши да си затваря очите за събитията по източната граница на Европа, написа Робърт Дженрик, народен представител от Консервативната партия в английския парламент и някогашен министър на жилищното строителство на страниците на английския вестник The Daily Telegraph в материал, показан без редакторска интервенция и от името на създателя.

Путин активизира войска в невиждан мащаб: 75% от всички батальонни тактически групи в Русия в този момент са съсредоточени по границите на Украйна. Неговият ултиматум към НАТО е несериозно дипломатическо изпитание да предизвика отхвърли на Запада и да подхранва координираната акция за дезинформация на Кремъл, чиято същина е, че НАТО по някакъв метод е в нахлуване

От позиция на Путин, той има тласък да работи в този момент. Съединените щати са фокусирани върху Китай, тъй че военната поддръжка за Украйна наподобява малко евентуална. Същевременно огромна част от Европа в този момент е мощно подвластна от съветския газ – в следствие от десетилетия на зле премислени енергийни политики – тъй че не може да си разреши да постанова наказания, които биха били най-болезнени за Русия.

Не желая да кажа, че нашествието безусловно ще се случи. Всичко това може да бъде тенденциозен блъф за продобиване на отстъпки от НАТО. В последна сметка всяка инвазия би нанесла обилни вреди на задачите на Путин. В допълнение към кървавия, безценен и нескончаем спор, който ще избухне в Украйна, това безспорно ще насърчи НАТО да ускори наличието си в Източна Европа – страни, които Путин счита за законно владеене на Русия.

При планирането на идващия ход Путин, несъмнено, ще обмисли много неразбираемите „ огромни последствия “, които Г-7 му даде обещание при положение на навлизане. Путин е песимистичен към сходна изразителност. Това ще изисква същинска увереност – освен думи, само че и каузи.

Но истината е, че такава единна позиция е невъзможна в разцепена Европа. Досега Англия беше най-лоялният европейски сътрудник на Украйна. Задълбочихме икономическото си партньорство и осигурихме военно образование на 21 000 украински бойци посредством интервенция „ Орбитал “.

За да ограничим Русия, би трябвало да убедим нашите по-скептични европейски другари да подхващат групово серия от сложни и съответни ограничения, в случай че Путин ескалира обстановката. Координираният отговор на отравянето на Скрипал демонстрира какъв брой ефикасна може да бъде Англия като сплотяваща мощ. Набор от строги наказания, които могат да причинят съществени стопански вреди на съветската стопанска система, ясно разгласени, дружно с продажбата на отбранителни оръжия на Украйна - до момента блокирана от Германия - би трябвало да работят като двата стълба, на които би трябвало да разчита всеки антируски пакет.

Берлин би трябвало да бъде в центъра на нашите дипломатически старания. Промяната в немското държавно управление дава опция да се изостави пагубната енергийна политика, която способства за утежняването на сигурността на Украйна. „ Северен поток-2 “ постави завършек на статута на Украйна като директна страна (и улесни нахлуването в тази страна), обогати Кремъл и, като направи Европа подвластна от съветската сила, ограничи способността ни да действаме. Предотвратяването на стартирането в употреба на „ Северен поток 2 “ е най-голямата стъпка, която Европа може да предприеме за подсилване на своята – и нашата – групова сигурност. Външният министър на Германия Аналена Бербок и министърът на стопанската система Робърт Хабек са двама авторитетни хора в обединението, които споделят възгледите на Англия. И би трябвало да убедим по-скептичния нов немски канцлер Олаф Шолц.

Докато се връщаме към бурната 2021 година, излиза наяве, че събитията в Афганистан ще бъдат един от тези определящи моменти, които бъдещите генерации ще помнят. Време, когато западната решителност беше изпитана и беше открито, че такава мощно липсва. Русия, Китай, Иран и другите ни съперници видяха, че Съединени американски щати и техните съдружници залитнаха. Нека това послужи като отрезвяващо увещание за това какъв брой бързо може да се утежни обстановката и трагичните последствия, които могат да зародят, в случай че не се фокусираме върху задачите си. Ако желаеме да следваме позитивната и самодейна външна политика, която е в основата на световната Англия, би трябвало да можем да се оправяме с вътрешни и интернационалните рецесии по едно и също време.

Това е тест за волята и способността ни да работим с нашите съдружници. И скоро ще забележим дали сме се справили със задачата.

Превод: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР