Лондон. Правителството на Обединеното кралство ще представи в понеделник нов

...
Лондон. Правителството на Обединеното кралство ще представи в понеделник нов
Коментари Харесай

The Times: Правителството на Великобритания ще представи нов пакет от санкции срещу Русия

Лондон. Правителството на Обединеното кралство ще показа в понеделник нов пакет от наказания против Русия, които могат да обиден активите на съветските енергийни компании. Това оповестява лондонският вестник The Times , базирайки се на източници от английския кабинет.

Според информацията новите наказания, които допускат заледяване на активи и възбрана за влизане в Обединеното кралство, ще бъдат разширени и за физически и юридически лица със „ стратегическо значение “ за съветските управляващи.

В неделя английският външен министър Лиз Тръс в изявление за Sky News сподели, че управляващите на страната ще трансформират настоящото законодателство, с цел да могат да разширят листата със наказания. „ В момента можем да наложим наказания единствено против тези, които са директно забъркани в дестабилизационни действия в Украйна. Ще разтеглим листата, тъй че всяка компания, която съставлява интерес за Кремъл и съветския режим, да може да бъде обект на наказания “, сподели тя.

В същото време Тръс отхвърли да разкрие каквито и да било детайлности за това какви ще бъдат новите наказания. „ Нищо не е изключено “, сподели тя, отговаряйки на въпрос за вероятни ограничения против имуществото на огромни съветски предприемачи, живеещи в Лондон. Освен това тя акцентира, че при положение на „ съветска инвазия в Украйна “ Германия е подготвена да се откаже от газопровода „ Северен поток-2 “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР