Лондон/Киев. Кралският военноморски флот на Великобритания ще предаде безвъзмездно на

...
Лондон/Киев. Кралският военноморски флот на Великобритания ще предаде безвъзмездно на
Коментари Харесай

Royal Navy: Великобритания ремонтира и подарява два миночистача на Украйна

Лондон/Киев. Кралският военноморски флот на Англия ще съобщи безплатно на Украйна два миночистача от клас „ Сандаун “ (Sandown) – Blyth („ Блиф “) и Ramsey („ Рамзи “), оповестяват на уеб страницата на флота в сряда.

„ Корабите за противоминна отбрана от клас Sandown са минали дълъг път от 175 000 благи за 21 години за Рамзи и 185 000 благи за 20 години за Блайт, подкрепяйки интервенции в Близкия изток, към Обединеното кралство или изпълнявайки отговорностите на НАТО в северноевропейските води и Средиземно море “, се споделя в известието.

Церемонията за прощаване с корабите се състоя във военноморската база Клайд в Шотландия. От тях бяха спуснати знамената на Кралския флот.

„ Време е да се сбогуваме с транспортен съд, който е по едно и също време дом и метод на живот за мнозина “, сподели последният командващ офицер на Рамзи, капитан-лейтенант Джоел Робъртс.

„ Блайт и Рамзи ще се радват на новия си живот в Черно море. След привършване на ремонтните действия и двата кораба ще бъдат трансферирани на Военноморски сили на Украйна “, означават от английския флот.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР