Лондон. Едно от основните британски издания SkyNews публикува материал за

...
Лондон. Едно от основните британски издания SkyNews публикува материал за
Коментари Харесай

Украински командир: 80% от състава на елитна част са ликвидирани, не знаем докога ще издържим

Лондон. Едно от главните английски издания SkyNews разгласява материал за тежкото състояние на украинската войска в региона на Северодонецк.

Командирът на елитно поделение на украинските морски пехотинци, който се показва като Александър, споделя, че множеството от най-добре подготвените му бойци са били ранени или убити. Загубите възлизат на към 80% от добре подготвените и закалени в борби бойци, с които той се бие един до друг от 2018 година По думите му огромните загуби оказват мощно прочувствено и психическо влияние както върху останалите поделения, по този начин и върху околните на военнослужещите. Александър признава, че не знае какъв брой време въоръжените сили на Украйна ще могат да понасят такива загуби.

В същото време Ирина Цибух, пълководец на здравната бригада на украинските военни, споделя, че в никакъв случай не се е чувствала толкоз изтощена, колкото в този момент. „ Просто имам възприятието, че би трябвало да дремя няколко седмици, да дремя, да виждам Netflix, да хапвам бърза храна “, споделя тя. Тя призна, че не смее да прави такава искреност в наличието на други лекари.

„ Много се тормозя, че на мястото на починалите и ранените елитни бойци идват хора без умения. Те не знаят какво да вършат и в действителност са доста уплашени “, показа страховете си лекарят.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР