Лондон е градът, в който богаташите са купили най-много луксозни

...
Лондон е градът, в който богаташите са купили най-много луксозни
Коментари Харесай

Лидерът в продажбите на този тип имоти

Лондон е градът, в който богаташите са купили най-вече първокласни къщи и жилища през първата година от пандемията – 2020 година. Слабият паунд и приключването на разтърсванията, провокирани от Брекзит, са двете съществени аргументи за тази наклонност, сочи изследване на анализаторската компания Кnіght Frаnk.

Общо са били осъществени покупко-продажби на стойност 4 милиарда USD. Всеки един от продадените недвижимости е на цена над 10 млн. USD. На второ и трето място в класацията се подреждат Хонг Конг и Ню Йорк.

Сред най-активните купувачи през месеците март, април и май 2020 година, когато са осъществени най-вече покупко-продажби, са руснаците, французите и китайците.

Интересът към първокласни парцели от страна на задгранични бизнесмени пристигна във време на пандемия, когато множеството поданици на английската столица се насочиха към покрайнините на града в търсене на повече пространство и парцели с открити площи.

През миналата година в Лондон са продадени 201 първокласни недвижими парцели. Средната им цена е 18.6 млн. USD. Над 30 от купувачите са платили над 25 млн. USD за добития парцел.

Веlgrаvіа е най-скъпата продажба за миналата година. Сделката е на стойност 42 млн. паунда, а новият притежател е индустриалния магнат Санджеев Гупта.

Разглеждайки данните в международен мащаб, през 2020 година в първокласния сегмент са подписани покупко-продажби на обща стойност 19 милиарда USD, сочат данните на Кnіght Frаnk. В Ню Йорк – градът, който е трети в класацията, продажбите в сегмента регистрират спад от 48%. Основната причина е, че бизнесмените се насочват към места с по-топъл климат в СА, като да вземем за пример Πaлм Бийч, Лoc Aнджeлиc и Maями.

Във втория град с най-вече осъществени продажби в първокласния сегмент – Хонг Конг, продажбите през първата година на пандемията са отчели спад от 27%. Сред аргументите са политическата неустановеност в Китай и рестрикциите, породени от ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР