Лондон. До 2033 г. Обединеното кралство постепенно ще прекрати използването

...
Лондон. До 2033 г. Обединеното кралство постепенно ще прекрати използването
Коментари Харесай

Reuters: До 2033 година Великобритания ще се откаже от 2G и 3G мобилните мрежи

Лондон. До 2033 година Обединеното кралство последователно ще приключи потреблението на второ и трето потомство мобилни мрежи (2G и 3G), предава Reuters .

Това решение ще помогне за освобождение на честоти за развиването на 5G и след това 6G мобилни връзки, които ще се употребяват от такива високотехнологични устройства като безпилотни транспортни средства, самолети и устройства за виртуална действителност. И четирите мобилни оператора в Обединеното кралство - EE, Vodafone, O2 и Three - се споразумяха за графика.

Установените крайни дати за потреблението на 2G и 3G мрежите ще улеснят навлизането на нови производители на съоръжение на пазара, защото те не би трябвало да поддържат старите технологии, съгласно организацията.

По-рано министърът на цифровите технологии, културата, медиите и спорта Надин Дорис разгласи отпущането на 50 милиона лири (66,2 милиона долара) в допълнение финансиране за планове за развиване на технологията Open RAN (Radio Access Network). Концепцията Open RAN е да сътвори ново семейство от отворени стандарти, които ще разрешат на операторите да преминат отвън обичайните снабдители като Ericsson и Nokia, с цел да си партнират с по-широк кръг от световни снабдители.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР