Лондон. Държавното училище Итънвил в щата Вашингтон се сблъска с

...
Лондон. Държавното училище Итънвил в щата Вашингтон се сблъска с
Коментари Харесай

Daily Mail: Американско училище слага електронни тракери на краката на учениците в рамките на борбата с Covid-19

Лондон. Държавното учебно заведение Итънвил в щата Вашингтон се сблъска с вълна от отвращение, когато родителите научиха, че институцията принуждава някои възпитаници да носят електронни тракери на краката си, с цел да проследят разпространяването на ковид, написа Daily Mail .

Училището закупи TraceTag устройства на Triax за треньори и възпитаници, занимаващи се с контактни типове спорт. Гривните би трябвало да се носят от възпитаници, играещи волейбол, баскетбол, футбол и американски футбол. Проследяващите издават сигнал, в случай че неговите носители са прекомерно близо един до различен, и също по този начин събират информация за контактите при положение, че е належащо да се наблюдава евентуално инфектиран, в случай че състезател е диагностициран с ковид. Както е посочено на уеб страницата на производителя, устройството може да бъде прикрепено към шапки и каски или към тялото.

Тези тракери би трябвало да се носят както от неимунизирани, по този начин и от имунизирани възпитаници. Но единствено неимунизираните хора са длъжни да съблюдават карантина в продължение на 14 дни, в случай че съгласно устройството се окаже, че неотдавна са имали контакт със инфектиран човек.

След като научиха за новата мярка, доста родители споделиха възмущението си. Според тях устройствата, които учениците би трябвало да носят на краката си, са прекомерно сходни на електронните гривни, които се дават на наказаните при условни присъди и домакински арест.

„ Само през натрупа ми. Не бих разрешила на децата си да вземат участие в това. Ако децата ми ходеха в такова учебно заведение, евентуално бих ги трансферирала в онлайн образование. Електронните проследяващи тракери са за нарушители, а не за деца “, декларира Холи Лобш във „ Facebook “.

На фона на разгорещените диспути в Съединените щати по отношение на вероятността за наложителни имунизации и носенето на маски, някои родители показаха опасения от прекомерно огромния държавен надзор. „ Някои от тези ограничения към този момент миришат на „ нов международен ред “, това е прекомерно съществено нарушаване на персоналните граници, приказва за прекалено потребление на властта и не влиза в никакви рамки “, разяснява консуматор на име Хари Нилам.

Само един коментатор, Дейвид Гизентеннер, се изрече в поддръжка на електронните тракери, отбелязвайки смисъла на следенето на контактите в битката с ковид.

Въпреки възмущението на обществото, учебният регион Итънвил в началото отбрани решението си и напомни, че самодейността е разисквана на среща с присъединяване на родители и е осъществена с тяхно единодушие. Впоследствие обаче шефът на настоятелството на учебното заведение Мат Маршал съобщи, че гривните в този момент са краткотрайно изоставени, до момента в който не бъдат осъществени всички нужни процедури, в това число изследване на публичното мнение.

Училищният регион акцентира, че устройствата не наблюдават придвижването на учениците, а единствено записват данни за контакт и се носят извънредно по време на образование. Както отбелязва Daily Mail, средствата за закупуване на съответните устройства са разпределени от безплатна финансова помощ. Преди това тренировките непрекъснато се отменяха заради обстоятелството, че някои от спортистите се заразяваха с ковид, а доста възпитаници и чиновници бяха принудени непрекъснато да се явяват на проби.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР