Лондон/Дъблин. Европейските държави се подготвиха да наложат допълнителни ограничения за

...
Лондон/Дъблин. Европейските държави се подготвиха да наложат допълнителни ограничения за
Коментари Харесай

Reuters: Европа въвежда нови ограничения заради „Омикрон“

Лондон/Дъблин. Европейските страни се приготвиха да наложат спомагателни ограничавания за пътешестване и в други сфери в петък в опит да спрат възходящите случаи на варианта „ Омикрон “, които заплашват да спрат възобновяване на международната стопанска система, предава Reuters .

Германия, Ирландия и Дания обмислят спомагателни ограничавания в дните преди коледните празненства, следвайки стъпките на Франция, която затвори границите си тази седмица за британци.

Вицепремиерът на Ирландия Лео Варадкар сподели, че пред лицето на " жестокия вирус " държавното управление няма различен избор, с изключение на да обмисли непопулярни ограничения, в това число ранно затваряне на питейни заведения и заведения за хранене.

„ Всички изпитваме яд, отчаяние, смут, меланхолия, само че това не може да ни отклони от вземането на верните решения, с цел да защитим народа си “, написа той в „ Туитър “

Съгласно разпоредбите, които могат да бъдат оповестени по-късно в петък, пътуващите до Германия от Англия ще би трябвало да бъдат се слагат под карантина за две седмици, сподели представител на немското здравно министерство.

Несигурността по отношение на въздействието, което бързото разпространяване на „ Омикрон “ ще има върху възобновяване на международната стопанска система, беше отразено в разнообразни дейности, подхванати от огромните централни банки тази седмица.

Централната банка на Япония резервира извънредно разхлабената си парична политика в петък, макар че анулира незабавното финансиране поради пандемията.

Кристин Лагард, президент на Европейската централна банка, сподели, че по-строгите ограничаващи ограничения за прекъсване на разпространяването на „ Омикрон “ „ могат да забавят възобновяване “ и ЕЦБ не даде сигнал за бързо прекъсване на стратегиите за поддръжка на пандемията.

За разлика от това, борейки се с високата инфлация, Банката на Англия увеличи лихвите, като стана първата стопанска система от Г-7, която направи това от началото на пандемията. Федералният запас на Съединени американски щати, също обезпокоен за цените, алармира за проекти за стягане през идната година.

Представител на Националния институт по заразни заболявания на Южна Африка сподели, че хоспитализацията и смъртните случаи от Covid-19 са почнали да се усилват на национално равнище, само че от доста ниска база.

Дания записва съвсем 3000 инфекции с „ Омикрон “ за 24 часа до четвъртък вечерта - удвояване на броя от предходния ден - до момента в който общия брой на новите инфекции счупиха нов връх

Правителството на Ирландия се събра в петък, с цел да разиска спомагателните ограничавания, в това число вероятното затваряне на питейни заведения и заведения за хранене в 17 часа. От ресторантския отрасъл в страните от Европейски Съюз към този момент се изисква да изисква доказателство за имунизация от всички клиенти и да ограничи групите на масите до шест души.

Страхувайки се от по-нататъшни стопански вреди, няколко депутати от ръководещата коалиция се опълчиха на предложенията, за които държавната телевизия RTE сподели, че са предложени в писмо от водещите чиновници на публичното опазване на здравето в страната.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР