Лондон. Британският министър на отбраната Бен Уолъс каза, че на

...
Лондон. Британският министър на отбраната Бен Уолъс каза, че на
Коментари Харесай

Independent: Британският военен министър предупреди Путин да не подценява „малкия остров“

Лондон. Британският министър на защитата Бен Уолъс сподели, че на фона на напрегнатите договаряния с Русия, НАТО би трябвало да се „ готви за най-лошото “. В същото време той даде обещание, че Лондон „ ще отблъсне агресорите “ на фона на опасенията от възможна инвазия на Москва в Украйна, написа The Independent .

Говорейки на събитие, отбелязващо 40-годишнината от войната на Фолклендските острови, Бен Уолъс сподели, че дистанцията „ не би трябвало да пречи на Англия “ в напъните й да „ отбрани тези, които не могат да се защитят “, до момента в който Западът се изправя против съветската „ експанзия “ във връзка с прилежаща Украйна.

Междувременно значимите договаряния в Женева сред Съединени американски щати и Русия до момента, явно, не са довели до никакви резултати заради различия сред страните както по Украйна, по този начин и по други противоречиви въпроси. В същото време Москва събра група от десетки хиляди бойци на украинската граница. Имайки поради това, главната цел на договарянията е да се предотврати рецесия, която заплашва да прерасне в пълномащабен боен спор.

В предизвестие до съветския президент Владимир Путин, Уолъс сподели, че страниците на историята са „ пронизани с следствията, пред които са изправени тези, които подценяват нашия дребен остров “, добавяйки, че Англия няма да отстъпи пред „ мащаба на казуса “ в Източна Европа.

„ Всички знаят за събитията в Европа, които се случват тази седмица, а по-рано осведомих Камарата на общините за нашите опасения по отношение на продължаващата съветска експанзия против Украйна и безумните опити да се отклони вниманието с подправени изказвания и истории за експанзионизма на НАТО “, сподели министърът на защитата.

„ Така че, до момента в който се надяваме на най-хубавото във връзка с дипломатическите старания тази седмица, не би трябвало да сме прекомерно оптимисти и би трябвало да се подготвим за най-лошото “, добави Уолъс. „ Паралелите със събитията отпреди 40 години надали се нуждаят от встъпление, само че съгласно мен заканите за нашата страна, нашия народ, нашите съдружници и нашата територия, идващи от всяка посока и когато и да е, са от най-голямо значение “.

„ Нашите врагове не би трябвало да слагат под подозрение решимостта на Англия да се бори против агресорите и да отбрани тези, които не могат да защитят себе си и нашите полезности “, акцентира той. „ Разстоянието, както и мащабът на казуса, не би трябвало да пречат на Англия, а страниците на историята са изпъстрени с следствията, пред които са изправени тези, които подцениха нашия дребен остров “.

Министерството на външните работи и интернационалното развиване също прикани Русия „ да спре актовете на експанзия “, като означи, че всяка инвазия в Украйна би довела до „ съществени последствия “.

Говорител на министерството също сподели: „ Обединеното кралство работи в тясно съдействие с нашите съдружници и сътрудници, в това число Съединените щати, с цел да даде да се разбере на Русия, че сме срещу нейната акция за подкопаване на нейните демократични съседи. Русия би трябвало да спре своите актове на експанзия и да тръгне по пътя на дипломацията “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР