Лондон/Атина. Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис в неделя отново поиска от

...
Лондон/Атина. Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис в неделя отново поиска от
Коментари Харесай

Преглед на някои от основните теми в британския печат

Лондон/Атина. Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис в неделя още веднъж изиска от своя сътрудник от Обединеното кралство Борис Джонсън да върне скулптурите на Партенона, като го прикани да „ улови момента “, с цел да върне скулптурите назад вкъщи в публикация, оповестена от английския вестник Mail on Sunday .

Подчертавайки образованието на Джонсън в региона на класиката, Мицотакис сподели, че той е в неповторима позиция измежду английските министър председатели, с цел да разбере смисъла на скулптурите за Гърция и за какво „ една от дребното разграничителни линии сред Гърция и Обединеното кралство “, а точно бъдещето на скулптурите на Партенона, би трябвало да бъде решена.

Мицотакис повтори, че частта от фриза на Партенона, която понастоящем се намира в Британския музей, „ на 1500 благи от същинския му дом “ е била „ нелегално отстранена от лорд Елгин “ и отнета от „ града и международния монумент, на който по право принадлежи “.

Той също по този начин изброи аргументите, заради които Музеят на Акропола е „ вярното място, най-хубавото място и единственото място “, с цел да бъдат оценени изцяло скулптурите, наблягайки, че „ нито фризът, нито Партенонът могат да се преглеждат като приключени без изчезналите статуи. ”

Според Мицотакис не може да има по-голямо проявяване на визията на Джонсън за „ нова, уверена в себе си, открита и в действителност световна Англия “ от връщането на скулптурите, като в същото време той акцентира, че Гърция е подготвена да разреши на „ едни от най-емблематичните в света артефакти “, да бъдат показани в Британския музей в подмяна.

Той също по този начин акцентира, че настояването за тяхното връщане не е лимитирано до гръцкото държавно управление, само че е и „ единомислещото мнение на Междуправителствената комисия на ЮНЕСКО за поощряване на връщането на културни полезности в страните на генезис “, която разказва въпроса като междуправителствен и задължаващ държавното управление на Обединеното кралство, на фона на поддръжката на възходящ брой британци.

Изразявайки мнението на Гърция, че скулптурите са „ еднократен “ специфичен случай, Мицотакис сподели, че връщането им няма да докара до връщането на други предмети и прикани английското държавно управление да постави завършек на техническите детайлности, които блокираха връщането им, като промени законовите спънки в Закона за Британския музей от 1963 година, който „ вързва ръцете на музея “.

„ Сега, като се има поради, че министър-председателят ми сподели, че няма да застане на пътя на Гърция да откри формален разговор с Британския музей за бъдещето на мраморите, мога единствено да предположа, че нещата ще бъдат разнообразни – че той няма да попречва никое бъдещо съглашение и вместо това министър-председателят ще се стреми да промени съответното законодателство, с цел да разреши връщането на скулптурите “, добави Мицотакис.

„ Едно нещо е несъмнено. Връзките, които свързват Гърция и Обединеното кралство, датират от епохи. Днес тази връзка е мощна и трайна. Но не можем да се преструваме, че е приключена. Ето за какво се надявам, че Лондон и Атина могат да работят дружно, с цел да отстранен една неправда, която тежи на всички гръцки сърца “, написа Мицотакис, преди да заключи, че „ Вярвам, че класическият академик у Борис Джонсън знае, че има неповторимата опция да се възползва от момента и да направи това потомство това, което най-сетне ще сплоти скулптурите на Партенона.
***

Лондон. Статия, оповестена в английския вестник The Sunday Telegraph , поддържа причините за връщането на мраморите на Партенона от Британския музей в Гърция.

Материалът е написан единствено няколко дни след визитата на гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис в Лондон, където той повдигна въпроса на срещата си с английския министър председател Борис Джонсън.

56 % от хората, взели участие в допитване на публичното мнение от YouGov, са декларирали, че мраморите на Партенона, които сега са изложени в Британския музей, би трябвало да бъдат изложени в Гърция, до момента в който единствено един на всеки пет души (20 процента) споделя, че те би трябвало да останат в Обединеното кралство, съгласно The Sunday Telegraph.

Статията е написана от редакторa на The Telegraph Гордън Рейнър, който интервюира Мицотакис преди визитата на гръцкия министър председател в Обединеното кралство, като по този метод популяризира необятно настояването на Гърция пред английската общност.
***

Лондон. Д-р Рахул Агравал предизвести в неделното издание на английския вестник The Express , че високите равнища на холестерол могат да доведат до положения, които изискват незабавна здравна помощ, като главното е задръстване на кръвоносните съдове и макар че нарасналото равнище на холестерола, като предписание, не се демонстрира с никакви забележими признаци, лекарят уточни набор от признаци, при които неотложно би трябвало да се направи проучване на холестерола.

„ Предупредителен знак за високи равнища на холестерол може да бъде болката в пръстите на ръцете и краката “, сподели Агравал пред The Express. Той изясни, че това се дължи на натрупването на холестерол, който блокира притока на кръв в краката и ръцете.

Изтръпване на пръстите на ръцете и краката също може да бъде обезпокоителен признак.

От своя страна общопрактикуващият доктор Кевин Мартинес сподели, че мастните формирания по кожата - ксантоми - могат да демонстрират нараснало равнище на холестерола. Те могат да се намерят по стъпалата, ръцете, пръстите на ръцете и краката. Най-често те наподобяват като плоска издутина и от време на време са жълти или оранжеви на цвят. Трябва да се направи биопсия, с цел да се диагностицират ксантомите.

Лекарят добави, че би трябвало да се изследват липидите, с цел да разбере какво е равнището на холестерола при избран човек. Ако по-късно равнището се понижи, ксантомите могат да изчезнат. На хората с рисково високи равнища на холестерол евентуално ще бъдат предписани специфични медикаменти от лекаря, наречени статини.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР