Локомотив (Пловдив) е първият финалист в турнира за купата на

...
Локомотив (Пловдив) е първият финалист в турнира за купата на
Коментари Харесай

Ясен е първият финалист за Купата на България

Локомотив (Пловдив) е първият финалист в шампионата за купата на България по футбол за 2019 година. В реванша от полуфиналите "смърфовете " направиха 0:0 на Националния стадион "Васил Левски " в столицата със Септември и след успеха с 4:0 преди седмица на "Лаута " се класираха за мача за трофея с общ резултат 4:0.

Срещата стартира по-добре за домакините от Септември, които имаха страхотна опция да открият резултата в 12-ата минута. Илия Димитров получи подаване покрай точката на дузпата безусловно непокрит, само че не съумя уцели топката и тя мина под крайници му.

Пет минути по-късно гостите от Локомотив имаха искания за дузпа, само че основният арбитър Валентин Железов не се подведе по театралното падана не Един Бахтич в наказателното поле на Септември, като това бе и по-итересното за първите 45 минути.

В началото на втората част Валентин Галев трябваше да демонстрира рефлекси на вратата на домакините след удар на Абделхаким Буна с глава, който бе избит настрана от стража.

Анте Аралица опитва също да означи в 67-мата минута, само че ударът му с превръщане от границата на наказателното поле мина над вратата.

Малко по-късно в игра за Локомотив се появиха Парвиз Умарбаев и Ален Ожболт, което несъмнено раздвижи играта на гостите и докара до няколко поредни рискове пред вратата на Септември. Валентин Галев обаче бе на мястото си и се оправи с ударите на Димитър Илиев на два пъти.

Влезлият като запаса Борис Галчев можеше да означи за домакините в 83-тата минута, само че ударът му от фаул бе отразен от стража на Локомотив Мартин Луков.

В добавеното време на срещата Абделхаким Буна имаше чудесна опция да донесе успеха на гостите, само че пропусна самичък против вратаря.

Локомотив се класира на край в шампионата за купата на България за първи път от 2012 година насам, когато отборът отстъпи с 1:2 пред Лудогорец.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР