Лофантът представлява красиво на вид лилаво цвете, най-широко разпространено в

...
Лофантът представлява красиво на вид лилаво цвете, най-широко разпространено в
Коментари Харесай

Народна медицина с лофант

Лофантът съставлява красиво на тип лилаво цвете, най-широко публикувано в Китай, Япония, Съединени американски щати, Канада и други То е многогодишно, студо- и сухоустойчиво. Освен медоносни качества, има и неповторими лечебни свойства и е постоянно употребявано в националната медицина.

Фитотерапевтите твърдят, че лофантът е растението, което лекува всички заболявания. Счита се за знак на младостта и хубостта. В тибетската национална медицина наземната част на растението най-често се употребява като общоукрепващо средство, под формата на чай.

Освен че с него се забавя стареенето, се лекуват още гастрит и функционално разстройство на жлъчката, както и хепатит. Регулира кръвното налягане и обмяната на веществата, унищожава микробите и прочиства кръвта. Едно от неповторимите му свойства е удобното деяние при лекуването на потърпевши от радиация.

У нас рядко, само че въпреки всичко се среща див лофант. Малцина хора го отглеждат, а медоносните му функционалности са към момента непознати на пчеларите у нас.

В националните предписания лофантът последователно измества даже женшен като най-мощен имуностимулатор. Той се бори интензивно с мъжката потентност. Някои го считат за най-мощната панацея, както и най-хубавата и безвредна виагра.

Употребата на лофант с лечебна цел става по няколко метода. От него се подготвят чай, настойка, запарка и инхалации. Дори да не се подготвя по специфична рецепта, наситнени листенца от него в храната дават повече от приемливи резултати.

 Лофант

За да усъвършенства мъжката потентност, от лофант се приема отвара, приготвена от няколко листенца от растението в литър вода. Полученото се приема вместо вода.

За усилване на имунната система националната медицина предлага чай от лофант. За задачата няколко нарязани на ситно листа и стръкове от растението се варят като чай. Полученото също може да се приема вместо нормалният банкет вода.

Смята се, че даже единствено ароматът на растението работи удобно. Той отстранява главоболието, мигрената, както и неприятното въодушевление.

Друго забавно приложение за лофанта е против мишки и вредители в градината. Самото му наличие ги прогонва далеко.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР