Лодкостоянката в бургаския квартал Крайморие ще бъде модернизирана, като за

...
Лодкостоянката в бургаския квартал Крайморие ще бъде модернизирана, като за
Коментари Харесай

В "Крайморие": Изграждат работилница за ремонт на лодки

Лодкостоянката в бургаския квартал " Крайморие " ще бъде осъвременена, като за задачата в южната и част, ще бъде построена работилница за ремонт на лодки. Освен това, ще бъдат доставени оборудване за разчистване на микропластмаса от морското дъно, водолазно съоръжение за двама гмуркачи и понтонен пристан с структура от морски алуминий, за морските съдове да дебаркират по- елементарно и безвредно. Целта е да се подобрят изискванията на труд на риболовците, както и – по- чисто море, заяви „ Труд бг “.

Предложението за кандидатстване по план за модернизацията на лодкостоянката и облекчение труда на риболовците в квартала, ще бъде гласувано на сесия на общинския съвет. Съветниците би трябвало да дадат зелена светлина, с цел да се кандидатства по плана " Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни тържища и лодкостоянки ".

Докладната бележка е импортирана от заместител кмета на Община Бургас Весна Балтина, като в него е указано, че оптималният размер за бюджета на плановото предложиене е в размер на 974 000 лв., при 100 % безплатна финансова помощ.

Проектното предложение планува още, доставка на слънчева система за топла вода, ледогенератор и кофа за събиране на плаващи боклуци.

Кварталът е с непрекъснато население от 851 души, като на територията му е записано рибарско съдружие " Крайморие ", в което членуват 40 индивида. Лодкостоянката, която бе построена преди към година, е за над 50 лодки.

Рибарите от красивия бургаски квартал се славят като отлични рибари. Ако планът се осъществя, занапред разясняват, че ще имат още повече слука.

„ Лодкостоянката ни е нова, само че при повреди и през зимата няма къде да потягаме лодките си, по тази причина желаеме работилница за ремонт “, разясниха морските вълци.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР