Лобито - т.нар. The Plaza, e ключово в концепцията на

...
Лобито - т.нар. The Plaza, e ключово в концепцията на
Коментари Харесай

Софийският Holiday Inn: първо нов собственик, сега ремонт и нов бранд

Лобито - така наречен The Plaza, e основно в концепцията на веригата Crowne Plaza
Софийският Holiday Inn затвори за рекострукция в събота и се чака да отвори отначало на 1 април 2023 година под марката Crowne Plaza, оповестиха от петзвездния хотел в " Младост 4 ". Проектът е подготвян от две години и се планува да бъде приключен за шест месеца. Размерът на предстоящата инвестиция на притежателя на хотела - " Видеолукс холдинг ", към момента не е конкретизирана. Очаква се след промяната на марката приходите от налични стаи (RevPAR) да се покачат най-малко с 30-40%.

И Holiday Inn, и Crowne Plaza са хотелски вериги в границите на InterContinental Hotels Group. IHG ръководи над 6000 хотела в над 100 страни и има 18 разнообразни марката. " Последните две години веригата смени концепцията. Holiday Inn като бранд ще бъдат хотели три-четири звезди, ориентирани към приблизително равнище пътуващи с бизнес цел, до момента в който Crowne Plaza е по-високият бранд за същия сегмент, насочен към топ мениджмънт на огромни корпорации ", изясни генералният управител на хотела Ани Петрова.
Хотелът в София ще е пилотен за новото потомство хотели на Crowne Plaza Ани Петрова
общоприет управител на хотела

" Ребрандирането е резултат и от промяната на позиционирането в IHG, и от решението на новите вложители в софийския хотел ", изясни тя. Хотелът до бизнес парка отвори през 2007 година, като вложител в него беше английската Meridian Leisure Hotels. През октомври 2020 година завърши договорката по придобиването му от българския " Видеолукс Холдинг " - компания на Божидар Колев и Тодор Белчев, която има и комерсиалните вериги Technopolis и Praktiker. Хотелът е в сдружението им " Холидей парк ".
Реклама
Ани Петрова изясни, че се чака инвестицията да бъде няколко милиона евро, само че отхвърли да се ангажира с точни цифри, заради динамично изменящата се обстановка. " Във всеки случай тя доста надвишава междинния бюджет, избран за обект от веригата Crowne Plaza и е инвестиция в петзвезден хотел ", посочи тя.

Ребрандирането става по силата на в допълнение съглашение към към този момент съществуващия контракт за франчайз с IHG. Този вид контракти са 20+ години, като при промяната на собствеността през 2020 година, той е преподписан.
Външната тераса на хотела ще бъде остъклена Пълна реорганизация
Предвижда се хотелът да бъде освежен напълно. Фоайето ще бъде реконструирано. Ресторантите ще бъдат два. Единият ще е all day dining на мястото на настоящия, а вторият ще е тематичен - fine dining ресторант. Капацитетът на главния ресторант ще бъде повишен посредством зимна градина, която ще се реализира посредством остъкляване на сегашната открита тераса към Бизнес парка. Предвижда се да има външен бар и място с камина. Към втория ресторант ще има павилиони за самостоятелни срещи, вечери и събирания. Реконструкция следва и на спортния комплекс на партерния етаж, в който ще бъде обособено място за частни събития.

На втория етаж, където в този момент е конферентният център с 11 зали за събития, ще бъде проведен VIP салон за гостите в Premium стаите. Техниката в деветте оставащи зали ще бъде актуализирана с решения от последно потомство, тъй че да покрива упованията за хибридни събития.
Реклама
На база изследване на IHG измежду клиентите им е създадена идея за стаите, тъй че да дават отговор на условията на новия вид бизнес пътуващи. Гардеробите да вземем за пример, ще имат отворена и затворена част. В стаите ще бъдат обособени релакс зони - кътове за отмора с опция за хранене. По комфорта на леглата също е работено.

Нова визия ще има и фасадата на хотела към паркинга, една от измененията ще бъде основаване на малко езеро. Промяна в броя стаи няма да има, само че застроената повърхност бъде леко разширена, поради паркинга, остъкляването на терасата и спортната повърхност. В първичния си тип хотелът е ситуиран върху 15 хиляди кв. метра разгъната застроена повърхност, а стаите му са 130. Инвестицията в него надвишава 15 млн. евро.

Голяма част от интериорните решения са дело на доцент доктор арх. Александрина Ненкова, която е спечелила конкурс в границите на IHG в конкуренция с други архитекти от Великобратания, Европейски Съюз, а и България. Нейният план ще е водещ за цялата визия, изясни Ани Петрова. Проектен управител на рекострукцията е Lindner Immobilien Management, а строителството е предоставено на " Тодоров и наследник 99 ".
Бъдещият бар със зимната градина Нови технологии и зелени стандарти
Crowne Plaza Sofia ще бъде един от пилотните планове с check in и check out система. Това ще дава опция на гостите да резервират, да се настаняват и да заплащат през мобилните си телефони. Функциите на рецепцията ще бъдат понижени. Тя ще се трансформира по-скоро в място за връзка с гостите, от което те би трябвало да взимат и връщат само картите за отключване на стаите си. Предвижда се платформата по чекирането да бъде обвързвана с BMS (Building Management System) софтуера на хотела. Това ще разреши дадена стая да бъде подготвяна, откакто е резервирана и преди настаняването на госта. Очаква се това да докара до усъвършенстване на запаси, изясни мениджърът на хотела.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР