Лобистът в съдебната власт Мартин Божанов-Нотариуса е провел два разговора

...
Лобистът в съдебната власт Мартин Божанов-Нотариуса е провел два разговора
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЯ: Малко преди да го убият, Нотариуса водил 2 разговора със знакови фигури

Лобистът в правосъдната власт Мартин Божанов-Нотариуса е провел два диалога по телефона малко преди да бъде гръмнат с един патрон в главата на 31 януари, оповестява „ Телеграф “. Единият от диалозите е бил с обвинен за похищение и ликвидиране, станало при започване на годината. Другият е с някогашен магистрат.
Нотариуса е гръмнат сред 19.20 и 19.40 часа, откакто паркира спортното си BMW M5 в двора на затворения комплекс „ Глория Палас “ в София.
Минало
Сигнал на 112 е подаден със забавяне от 50-55 минути, което в допълнение е улеснило изпълнителя на мократа поръчка, с цел да успее да прикрие следите си и да се измъкне необезпокоявано. Обаждането на незабавния номер е от брачната половинка на Божанов – Гергана. 33-годишната жена е обяснила при разпитите, че чак тогава е схванала, че мъжът й е погубен. Преди това той е споделил, че отива на пазар. След като се забавил, погледнала през прозореца, видяла автомобила му паркиран, само че Нотариуса го нямало. Това я усъмнило, тя излязла да види какво се случва и видяла брачна половинка си прострян мъртъв до колата.
Разследващите обаче ще продължат разпитите на Гергана, която също като починалия си брачен партньор има много спорно минало. Освен звезда от риалити формата „ Къртицата “ Гергана е и корица юнския брой на списание „ Плейбой “ от 2014 година Голата й фотосесия обаче е заличена от онлайн пространството, както и редица трудове за нея, откри нашата инспекция. Гергана работи в ГДБОП след умишлен външен конкурс, изработен особено за нея през май 2021 година Само три месеца по-късно тогавашният началник на ГДБОП Калин Стоянов, който в този момент е вътрешен министър, е предложил да бъде уволнена. Божанова е обжалвала пред АССГ и през октомври 2021 година е възобновена на работа, като решението е било доказано през 2022 година и от Върховния административен съд. От Министерство на вътрешните работи разясниха, че Божанова е почнала работа на 11 май 2022 година като стажант, само че сега е в отпуск по майчинство.
Спорно
Макар че в уеб страницата на частния затворен комплекс написа, че сигурността е на най-високо равнище – надзор на достъпа, 24/7 жива защита и на всички места са конфигурирани видеокамери, това е противоречиво. Реакцията при покушението на Нотариуса е много мудна, а камерите са снимали единствено гибелта му, само че не и дейностите на физическия причинител. „ Свидетелите, които са чули възпроизвеждане на изстрели, не са алармирали органите на Министерство на вътрешните работи “, изясни още Николов. Макар за Нотариуса да има сигнали за над 300 измами с имотни покупко-продажби, той не има доста парцели. Проверен е парцел на името на жена му Гергана, който се намира на територията на Гърция, както и жилището им в София.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР