Лиз Тръс подава оставка като министър-председател след само шест седмици,

...
Лиз Тръс подава оставка като министър-председател след само шест седмици,
Коментари Харесай

Риши Сунак обяви кандидатурата си за премиер на Великобритания

Лиз Тръс подава оставка като министър-председател след единствено шест седмици, съобщи Би би Си. На конференция " Дауинг стрийт10 " тя съобщи, че към този момент е уведомила краля за решението си. " Признавам, че в тази обстановка не мога да извърша мандата, за който бях определена от Консервативната партия... Затова депозирам оставка като водач на Консервативната партия. Ще остана министър-председател, до момента в който не бъде определен правоприемник ", съобщи Тръс.

По този метод тя се трансформира внай-кратко задържалия се на постапремиер в актуалната политическа история на Англия. Бомбастичната оставка на Лиз Тръс слага началото на светкавични избори за нов водач на торите без явен претендент.

Борис Джонсън има намерение да се бори за поста на началник на държавното управление на Англия след оставката на Лиз Тръс, написа " Таймс ". Опозореният някогашен водач обмисля да се завърне на " Дауинг стрийт10 " в изборите за водач, които ще продължат единствено една седмица, оповестява вестникът.

В неделя някогашният английски финансов министър Риши Сунак разгласи кандидатурата си за поста водач на Консервативната партия и министър-председател на страната, съобщи БГНЕС.

" Обединеното кралство е страхотна страна, само че ние сме изправени пред дълбока икономическа рецесия. Ето за какво аз ще бъда водач на Консервативната партия и идващия ви министър-председател. Искам да поправя стопанската система ни, да обединя партията ни и да реализира резултати за страната ни ", посочи Сунак в изказване, оповестено в Twitter.



Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР