Ливърпул изигра поредния си неубедителен мач, но все пак надделя

...
Ливърпул изигра поредния си неубедителен мач, но все пак надделя
Коментари Харесай

"Ливърпул" се доближи на 9 т. от титлата в Англия

" Ливърпул " изигра следващия си неоснователен мач, само че въпреки всичко надви над " Борнемут " с 2:1 и направи нова крачка към първа шампионска купа в Англия след 30-годишна пауза. В мач от 29-ия кръг на Премиър лийг " алените " трябваше да обръщат резултата на своя " Анфилд ", откакто гостите поведоха още в 9-ата мин. с попадение на Калъм Уилсън.

Преди да се разпише, нападателят на " черешките " лиши топката след нарушаване в тил против Джо Гомес, само че реферът остави играта да продължи. Въпреки митингите на треньора Юрген Клоп край страничната линия системата за видео повторения (VAR) даже не беше вкарана в приложимост.

Още преди почивката обаче домакините вкараха два гола след неточности в отбраната на " Борнемут ". Първо Мохамед Салах в 25-ата мин. се възползва от пас на Садио Мане и изравни с изстрел от границата на наказателното поле. В 33-тата пък самият Мане осъществя, изведен очи в очи с вратаря Аарън Рамсдейл с точно подаване от Върджил ван Дайк.

През второто полувреме и двата тима направиха съществени пропуски. За " Ливърпул " Мане уцели сглобката на вратата с техничен диагонален шут от към 20 метра. За " Борнемут " пък Райън Фрейзър не съумя да приключи чудесна офанзива, откакто прехвърлящият му удар отстрани вратаря Адриан, само че топката беше избита от голлинията от капитана на мърсисайдци Джеймс Милнър.

За " Ливърпул " успеха беше 27-а в 29 мача началото на шампионата и общо 22-ра поредна като хазаин във Висшата лига, с което тимът сложи нов връх в британския футбол. Временно " алените " (82 т.) се откъснаха на 25 т. пред втория в класирането " Манчестър Сити " (57 т.), който обаче е с два мача по-малко. Единия от тях " жителите " ще изиграят на следващия ден като посетители на " Манчестър Юнайтед " в градското дерби.

Така или другояче, до края на сезона " Сити " има да изиграе още 11 мача и теоретично може да завоюва още 33 т. Което значи, че към днешна дата " Ливърпул " се намира на 9 т. разстояние от купата. По подигравка на ориста шампионата може да бъде решено след три кръга в директния конфликт сред " жителите " и " алените " на ст. " Етихад " в Манчестър на 5 април.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР