Ливанският министър-председател Саад Харири официално оттегли днес оставката си след

...
Ливанският министър-председател Саад Харири официално оттегли днес оставката си след
Коментари Харесай

Ливанският премиер оттегли оставката си и обеща "неутралитет" в арабската политика

Ливанският министър-председател Саад Харири публично отдръпна през днешния ден оставката си след реализиране на съглашение с политическите си съперници, съобщи " Асошиейтед прес ". Съобщението беше направено в края на първото съвещание на държавното управление, откогато Ливан изпадна в политическа рецесия след изненадващата оставка на Харири на 4 ноември.

На съвещанието беше утвърдено изказване, призоваващо съперничещите си ливански групи да се дистанцират от районните спорове и вътрешните работи на арабските страни.

Първото държавно съвещание, ръководено от Харири след оставката, която той разгласи в Саудитска Арабия преди месец, се организира в президентския замък в Бейрут в наличието на ливанския президент Мишел Аун, показва ДПА.

Преди съвещанието Аун и Харири разговаряха при закрити врата, сподели източник, поискал анонимност.

Когато обявяваше оставката си на 4 ноември, Харири насочи остри рецензии против Иран и ливанското шиитско придвижване " Хизбула ", като ги упрекна, че дестабилизират Ливан и други арабски страни. Хизбула взе участие в държавното управление на Харири. След завръщането си в Ливан на 22 ноември Харири разгласи, че оставката ще бъде отсрочена, с цел да се проправи път за разговор с политическите водачи за рецесията и връзките с другите арабски страни. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Близък изток (3203)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР